Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu

22.07.2018 - 20:04 | Son Güncellenme: 22.07.2018 - 23:04

Teknik direktör Phillip Cocu yönetiminde gelecek sezona hazırlanan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön eleme rakipleri belli oluyor. Peki, Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman yapılacak? Fenerbahçe'nin ön eleme turunda karşılaşacağı rakip belli oluyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar ise ön eleme ile ilgili merak edilenlerin cevaplarını arıyor. Peki, FB'nin muhtemel rakipleri kim? İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri...

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler? Şampiyonlar Ligi'ne geri dönmek isteyen Fenerbahçe'de heyecan dorukta. Sarı-Lacivertli taraftarlar ise, 'Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman?' sorusuna cevap arıyor. Sarı-Lacivertli takım 2. torbadan kuraya girecek. Toplam 8 takım arasından belirlenecek olan Fenerbahçe kura çekiminde 4 seri başı takım Fenerbahçe’nin muhtemel olacak. Peki, FB'nin muhtemel rakipleri kim? İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri... 

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri...

Fenerbahçe’nin rakipleri arasında, Benfica (POR), Dynamo Kyiv (UKR), Fenerbahçe (TUR), Spartak Moskva (RUS), Standard Liège (BEL), Slavia Praha (CZE), Ajax veya Sturm Graz, PAOK veya Basel yer alıyor.

2018 Şampiyonlar Ligi ön eleme kura çekimi ne zaman?

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar, TSİ 13.00'te, Avrupa Ligi'nde ise TSİ 13.45 ve 15.00'te iki grup halinde çekilecek. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçlar 7-8 Ağustos, rövanşları 14 Ağustos, Avrupa Ligi'nde ise ilk maçlar 9 Ağustos, rövanşları ise 16 Ağustos'ta oynanacak. (Skor)

Fenerbahçe, taraftarlarına teşekkür etti

Fenerbahçe Kulübü, verdiği destekten dolayı taraftarları için teşekkür mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Yeniden Fenerbahçe" denilerek sokakta yan yana, sahada kol kola, salonda omuz omuza olup, ilham veren bir spor kültürü oluşturup, hedeflere ulaşma amacıyla yeni sezona başlandığı aktarılırken, "Camiamızın kenetlenerek kulübümüze sağladığı destek, son derece mutluluk vericidir." denildi.

Yeni dönemde taraftarın vereceği desteğin önemine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kombine satışlarının başlaması itibarıyla gecesini gündüzüne katarak kombineleri tüketen, 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde ilk üç günde Fenerium'lara hücum ederek tarihi rekor kırmamızı sağlayan, göreve geldiğimiz günden bu yana kongre üyesi olmak için başvuruda bulunan ve son olarak dün akşam oynadığımız Feyenoord karşılaşmasında mabedimizi karnaval yerine çeviren büyük Fenerbahçe taraftarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Taraftarımızın bu birlik ve bütünlüğü, en büyük gücümüz, başarıya olan sonsuz inancımız, en önemli motivasyon kaynağımızdır. Fenerbahçe'mizin büyük taraftarına göstermiş oldukları destek ve inanç için sonsuz teşekkür ederiz. Taraftarlarımıza her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bu dönemde tüm destekleriniz için minnettarız. Yeni sezonda ancak hep birlikte başarabiliriz."

Öte yandan, dün Hollanda ekibi Feyenoord ile yapılan özel maçta eski sarı-lacivertli oyuncu Robin van Persie'ye yönelik tepkilere de değinilirken, "Dün akşam stadımızda oynanan Feyenoord maçının ikinci yarısında yaşanan küfür olayını tasvip etmediğimizi belirtir, üzüntülerimizi ifade ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe son hazırlık maçında berabere kaldı

Fenerbahçe, 2018-2019 sezonunda taraftarının önünde çıktığı ilk maçta Hollanda temsilcisi Feyenoord karşısında 87. dakikaya 3-0 önde girmesine rağmen, sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Ülker Stadı'nda yeni sezon çalışmaları kapsamında dördüncü hazırlık maçında Feyenoord'la karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, 7. dakikada Eljif Elmas'ın golüyle 1-0 öne geçti. Giuliano Victor de Paulo'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkaran sarı-lacivertliler, 18. dakikada ise Mathieu Valbuena'nın golüyle soyunma odasına 3-0 önde gitti. İlk yarıda 33. dakikada Fenerbahçe, Giuliano ile bir de penaltı atışından yararlanamadı.

İkinci yarı düşük tempoda geçmesine rağmen Feyenoord son dakikalarda geri döndü. Hollanda temsilcisi 87. dakikada Steven Berghuis ve 90. dakikada Jens Toornstra'nın golleriyle farkı 1'e indirdi. Feyenoord, 90+6. dakikada Berghuis'in penaltıdan attığı golle 3-3'lük beraberliği yakaladı ve maç bu sonuçla tamamlandı.

İsviçre'nin Nyon kentine çekilen kura çekiminde Fenerbahçe'nin rakibi Portekiz devi Benfica oldu. Eşleşmenin ilk maçı Portekiz'de oynanacak.

Sarı-lacivertliler, son olarak 2013’te UEFA Avrupa Ligi yarı final müsabakasında Benfica ile karşılaşmış ve sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı. Söz konusu maçta Fenerbahçe’nin tek golünü penaltıdan Dirk Kuyt kaydederken, Benfica'nın gollerini ise Nico Gaitan ve Oscar Cardozo (2) kaydetmişti. 
Fenerbahçe ile Benfica arasındaki ilk maç 7-8 Ağustos'ta Portekiz’de, rövanş karşılaşması ise İstanbul’da 14 Ağustosta oynanacak. 

Lig rotası ile şampiyonlar rotası adıyla iki grup halinde yapılan kura çekimi sonucunda eşleşmeler şöyle oluştu:

Lig rotası:

Benfica (Portekiz) - Fenerbahçe 

PAOK (Yunanistan)/Basel (İsviçre) - Spartak Moskova (Rusya)

Slavia Prag (Çekya) - Dinamo Kiev (Ukrayna)

Standard Liege (Belçika) - Ajax (Hollanda)/Sturm Graz (Avusturya)

 

Şampiyonlar rotası:

Celtic (İskoçya)/Rosenborg (Norveç) - AEK Atina (Yunanistan)

Kızılyıldız (Sırbistan)/Süduva (Litvanya) - Legia Varşova (Polonya)/Spartak Trnava (Slovakya)

Astana (Kazakistan)/Midtjylland (Danimarka) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Hapoel Beer-Sheva (İsrail)

Kukesi (Arnavutluk)/Karabağ (Azerbaycan) - BATE Borisov (Belarus)/HJK Helsinki (Finlandiya)

Salzburg (Avusturya) - Shkendija (Makedonya)/Sheriff (Moldova)

CFR Cluj (Romanya)/Malmö (İsveç) - Ludogorets (Bulgaristan)/Vidi (Macaristan)

Senin için hazırladığımız haberler