Fenerbahçe’nin savunmadaki güvencesi Attila Szalai

16.02.2021 - 11:51 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 12:17

Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı Attila Szalai ilk 11'in vazgeçilmez ismi oldu. Szalai sarı lacivertli takımda görev aldığı 5 maçta ne yaptı? İşte Atilla Szalai'nin performansı... Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe’nin savunmadaki güvencesi Attila Szalai

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin son yıllarda en çok sıkıntı çektiği bölge savunma oldu. Yaşanılan sorunları sezon başında Maurico Lemos ve Marcel Tisserand’ın transferi de çözemedi. Sarı lacivertliler devre arasında o bölgede liderlik yapabilecek tecrübeli oyuncu kadrosuna katmayı planladı. Ancak genç ve gelecek vaad eden Attila Szalai gündeme geldi. Macar oyuncuda karar kılan Fenerbahçe Apollon Limassol’den genç yıldızı kadrosuna dahil etti.

Attila Szalai’nin Fenerbahçe’de göstereceği performans merak ediliyordu. Genç oyuncuya yatırım yapan sarı lacivertliler için futbol yorumcuları sürpriz bir hamle olarak değerlendirdi. Szalai İstanbul kariyerinde yeni takımındaki ilk maçına Kayserispor karşısında çıkarken performansı ile de beğeni toplamıştı.

Şu ana kadar güçlü fiziği, geriden oyun kurma, uzun top atabilme kabiliyeti, yerinde müdahaleleri ve rakipten topu temiz alması ile beğeni toplayan 23 yaşındaki sol stoper savunmanın da lideri konumuna geldi.

Fenerbahçe’deki ilk basın toplantısında çok çalışmanın önemine vurgu yapan Szalai, "Çok çalışmanın önemine değinen başarılı savunma oyuncusu, “Hem takım olarak başarılı gittiğimiz için hem de bunun parçası olduğum için gerçekten çok mutluyum. Ben bunu çalışmak olarak adlandırabilirim. Ben her zaman kariyerimde çok çalışmanın önemine inandım. Bu şekilde de devam etmek istiyorum, sonucun da böyle geldiğine inanıyorum. Her zaman bu mantaliteye sahip oldum. Buna bir yetenek diyemem, çok çalışmak gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde devam etmek istiyorum." demişti.

Fenerbahçe’de 5 maçta forma giyen 23 yaşındaki oyuncu 450 dakika süre alırken teknik direktör Erol Bulut’un da savunmada en güvendiği oyuncu arasına girmeyi kısa sürede başardı. Szalai’nin savunmadaki partneri ise geldiğinden bu yana çizgisini bozmayan Serdar Aziz oldu.

Attila Szalai’nin oynadığı 5 maçtaki istatistikleri;

Oynadığı maç: Hes Kablo Kayserispor
Toplam pas: 89
Pas isabet yüzdesi: 88.8
Kazandığı ikili mücadele: 1
Top uzaklaştırma: 3

Oynadığı maç: Çaykur Rizespor
Toplam Pas: 65
Pas isabet yüzdesi: 87.7
Kazandığı ikili mücadele: 3
Kazandığı hava topu: 2
Top Uzaklaştırma: 3

Oynadığı maç: Hatayspor
Toplam Pas: 30
Pas isabet yüzdesi: 66.7
Kazandığı ikili mücadele: 11
Kazandığı hava topu: 7
Top uzaklaştırma: 5

Oynadığı maç: Galatasaray
Toplam Pas: 26
Pas isabet yüzdesi: 88.5
Kazandığı ikili mücadele: 3
Hava topu kazanma: 2
Top uzaklaştırma: 3
Top kapma: 1

Oynadığı maç: Fatih Karagümrük
Toplam Pas: 59
Pas isabet yüzdesi: 83.1
Kazandığı ikili mücadele: 4
Kazandığı hava topu: 1
Top uzaklaştırma: 3
Top kapma: 3

Szalai’nin oynadığı 5 maçta Fenerbahçe 4 galibiyet 1 mağlubiyet elde ederken 8 gol atıp 3 golü de kalesinde gördü.

Szalai’nin olduğu maçlarda alınan skorlar:
Fenerbahçe 3-0 Hes Kablo Kayserispor
Fenerbahçe 1-0 Çaykur Rizespor
Hatayspor 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-1 Galatasaray
Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

Senin için hazırladığımız haberler