Alex de Souza, Fenerbahçe'ye nasıl transfer olduğunu açıkladı!

Ali Bozkurt
18.09.2023 - 14:10 | Son Güncellenme: 18.09.2023 - 14:13

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Brezilyalı eski yıldız futbolcu Alex de Souza, Süper Lig devine transfer olma anında yaşadıklarını anlattı.

Alex de Souza, Fenerbahçe'ye nasıl transfer olduğunu açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'ye 2004 yılında transfer olan Alex de Souza o dönem kendisine yapan teklifin detaylarını anlattı. Brezilyalı, "Kontrat korkutucu derecede iyiydi. 3 yıl kalmam gerekiyordu ama 8 yıl kaldım" dedi. 

''Fenerbahçe'de 3 yıl kalmam gerekiyordu ama 8 yıl kaldım''

Adını Fenerbahçe tarihine yazdıran Alex de Souza, Brezilya basınına Sarı-Lacivertliler'e geliş süreciyle ilgili konuştu. Fenerbahçe'nin teklifini kabul sürecini anlatan Alex, "Brezilya'dan Fenerbahçe'ye gitmeye ikna oldum çünkü Fenerbahçe'nin teklifi inanılmaz iyiydi. Bu teklife asla 'hayır' diyemezdim. Önerdiği kontrat korkutucu derecede iyiydi. Avrupa'nın en iyi kulüplerinin verdiği kontrat gibi bir kontrattı. İki araba, ev, uçak bileti; maç, gol krallığı ve şampiyonluk ücreti... Fenerbahçe'de 3 yıl kalmam gerekiyordu ama 8 yıl kaldım" açıklamasını yaptı. 

Dev takımlarla görüştüğünü açıkladı

Fenerbahçe'yle yolları 2012/13 sezonunun başında ayrılan Alex de Souza, kontrat yenileme süreciyle ilgili olarak da, "Kontratım bittiğinde 30 yaşındaydım. Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüştüm. Ancak bu tekliflerin Türkiye'den ayrılmaya değmeyeceği kanısına vardım” ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: Fenerbahçe taraftarı Tadic'i tartışıyor!
Habere Git

Alex'in Fenerbahçe performansı

Alex de Souza, Fenerbahçe'deki 8 sezonunda 344 maça çıktı; 171 gol attı, 146 da asist kaydetti

Senin için hazırladığımız haberler