Fenerbahçe'nin transfer edeceği oyuncuları o izliyor

19.11.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 19.11.2020 - 17:32

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'de İdari Koordinatör görevine gelen Selçuk Şahin, sarı-lacivertlilerde görevleri, Emre Belözoğlu'nun yaptıkları ve Fenerbahçe'nin genel durumu hakkında açıklamalar yaptı .İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin transfer edeceği oyuncuları o izliyor

Fenerbahçe'nin İdari Koordinatörü Selçuk Şahin, Fenerbahçe TV’de yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programına konuk oldu.

Selçuk Şahin, görev tanımından takım içindeki sinerjiye, altyapı çalışmalarından saha dışı organizasyonun yönetimine kadar birçok konuya değindi.

"Emre birçok şeyle uğraşmak zorunda kalıyor"

İlk olarak duygularını paylaşan İdari Koordinatör Selçuk Şahin, “Şimdiye kadar bizim için saha içi her zaman en kolayı oldu. Bunca sene bildiğimiz işi saha içerisinde yapmaya çalıştık. Tabii her şeyin mutlaka sonu geliyor. Biz de futbolculuk kariyerimize sezon sonu itibarıyla son vermiştik. Sonraki süreçte kendimi geliştirme adına çalışmalar yaparken ve bir de hocalıkla alakalı bir kursa gitmişken Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu aradı. Böyle bir yapılanma içinde görev almak isteyip istemediğimi sordu. Konu Fenerbahçe olduğu zaman benim için pozisyon, mevkii, görev fark etmez. Kulüp içerisinde olmaktan büyük keyif alacağımı kendisine söyledim. O da benimle çalışmak istediğini söylemişti. Böyle bir süreç gelişince hemen koşa koşa geldik. Hangi mevkide, hangi konumda olursa olsun kulüp içerisinde bulunmak, bu kulübe hizmet edebilmek benim için büyük bir şeref ve gururdur. Göreve başladık. 1 aydan fazladır buradayım. Görevde Volkan ağabeyle beraber Emre’ye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Emre’nin gerçekten yoğun geçen mesaisi var. Birçok şeyle uğraşmak zorunda kalıyor. O anlamda ben yükünü hafifletmek adına Emre’ye destek olmak için geldim.” dedi.

"Farklı noktalara dokunmaya çalışıyorum"

Görev tanımıyla ilgili Selçuk Şahin, “Emre Sportif Direktör pozisyonunda ama birçok şeyle uğraşmak zorunda. Onun da kendi kurmak istediği bir yapı var, o yapı içerisinde düşündükleri var. Onlardan bir konuda da bana görev vermek istedi. Emre’yle beraber yerimiz var. Burada güzel bir ambiyans oluştu. Emre de burayı dizayn edenlerden biri. Transfer döneminde Emre çok yoğun çalışıyordu. Ben son dönemine yetiştim. Buraya geldiğimde ona destek vermek adına kiralık gönderebileceğimiz oyuncularla alakalı girişimlerim oldu. Zaman zaman çok yoğun olduğu pozisyonda ulaşamadığı ya da zaman ayıramadığı noktalarla ben ilgilendim. Bundan sonraki süreçte toplantılarımız oluyor scout ekibiyle. Devre arası planlamayı yapıyoruz. Oyuncular izliyoruz. Şu an dünyanın mevcut durumu gereği mecbur videolarla izlemek durumundayız ama kafamızdaki yapıda ben zaman zaman gidip oyucuları izleyerek, rapor vererek ya da Emre’nin izlememizi istediği oyuncular olursa gidip izleyerek destek verme durumunda olacaktık. Fakat şu anki şartlar hem seyahat etmeye hem de bir yere gidip maç izlemeye uygun değil. Onun dışında Samandıra’da antrenman toplanma saatiyle beraber buradayız. Takımla alakalı raporları ben alıyorum, Emre’ye iletiyorum. Hocayla sürekli diyalog halindeyiz. Hocayı rahat ettirmek, konforunu sağlamak bizim adımıza çok önemli. Onu yapmaya çalışıyoruz. Şöyle bir durum var, bunu Emre de gelirken benimle konuştu: İnsanlarla, oyuncularla diyaloğum biraz iyi. Tatlı diyaloglarımız var. Çok geniş bir kadro kurduk. 25-26 tane oynayabilecek düzeyde oyuncumuz var. Çok maç olmasına rağmen zaman zaman belki bazı oyuncular az süre alacak, belki süre alamayacak. Bu anlamda onların düşmemesi adına –ben 12 sene burada oynadım, yaşadığım şeyleri de zaman zaman kendileriyle paylaşıyorum, bizim de oynayıp oynamadığımız dönemler çok oldu- moral olarak iyi tutmaya çalışıyorum. Diyalog halindeyim. Altyapıdan gelen gençlerle konuşuyoruz, onlarla diyalog halindeyiz. Birçok noktaya dokunmaya çalışıyorum. Bizim adımıza Emre de bunu söylüyor. Henüz çok fazla tecrübemiz olmayan bir taraf ama her geçen gün biz de bir şeyler öğreniyoruz işin bu tarafında. Bu kulübe hizmet edebilmek, tesislerin kapısından içeri girebilmek gerçekten büyük keyif. Buradan 5 yıldır uzaktım. İlk girdiğimde hiç ayrılmamışım gibi hissettim. Samandıra’yı da özlemişim. İnşallah skorlar da bizi desteklerse bu başarılı süreç devam eder.” açıklamasını yaptı.

"Kulübü maddi anlamda rahatlatmak istiyoruz"

Altyapıya verilen öneme de değinen Selçuk Şahin, “Bizim düşüncemiz, kendi kaynaklarımıza, kendi altyapımıza değer vererek kendi oyuncularımızı çıkararak kulübü maddi anlamda rahatlatmak. Sürekli transfer yapalım, para harcayalım... Bu sürdürülebilir bir yöntem değil. Zaten herkesin durumu da ortada. Günümüz şartlarında ekonomik anlamda sıkıntı çekmeyen kulüp çok fazla değil. Bu anlamda bana göre kurtuluş altyapı. Oraya daha fazla yönelerek oradaki oyunculara gelişmeleri anlamında çok daha iyi şartlar sunarak kulübü altyapıdan oyuncularla donatmak istiyoruz. Bu tabii 1 senelik bir süreç değil, zaman alacak bir süreç. Şu ana kadar iyi çalışmalar yapıldı. Emre de bunu çok istedi. Emre özelikle buraya yeni bir tesis –imza töreninde de bahsetmişlerdi- yaparak U17 ve U19 takımını buraya getirerek, bizim fiziki olarak biraz uzaklığımız var altyapıyla bunu ortadan kaldırarak iç içe bir ortam yaratmak istiyorduk. Çok doğru bir yaklaşım. Emre Avrupa’da üst takımlarda çok fazla oynadı. Oradaki yapıyı, sistemi biliyor. Bunları da örnek alarak bir çalışma içerisinde. Bir an önce bitirebilirsek altyapıyı biraz daha içimize katarak o çocuklardan çok fazla oyuncuyu takıma katkı sağlayacak şekilde hazırlarız ve tamamen dışa yönelik oyuncu alma politikasının önüne biraz geçmiş oluruz. Kulüp için hem çok önemli bir maddi kazanç hem de kendi oyuncularını izlemek açısından manevi olarak büyük bir kazanç olacaktır.” diye konuştu.

"Emre bir yapı oluşturmak istiyor"

Saha dışı organizasyonun önemine de değinen Selçuk Şahin, “Oyuncunun neyden üzüleceğini, neyden mutlu olacağını ya da neyden huzursuz olacağını oradan geldiğimiz için çok iyi biliyoruz. Biz oyuncuyu rahat ettirip sahada maksimum performansı alma peşindeyiz. Biz futbol dışını koordine ederken güncel şeyler üzerinde de duruyoruz ama daha arka planda uzun vadede neler yapabiliriz bunun çalışmaları var. Kısa vadede oyuncuyu rahat ettirme adına oyuncunun en iyisini verebilmesi adına saha dışı organizasyonları düşünerek ve tartışarak en doğrusu nasıl olur ona karar vererek yola devam ediyoruz. Bu anlamda Volkan ağabeyin bu konuda kendi tarafında çok fazla tecrübesi var, yıllardır bu işin içinde. Emre’yle ben yeni geldik. Ondan da öğrendiğimiz şeyler oluyor. Sportif Direktör sadece saha içindeki başarılı sonuçlarla başarılıdır ya da kötü sonuçlarla başarısızdır diyemeyiz. Dememek de lazım. Emre’nin saha dışında da kulübü, az önce söylediğim tecrübesinden dolayı bir yapı oluşturmak istiyor. Hemen oluşacak bir şey değil belki ama Emre başarırsa bu konuda bu kulübe bir sınıf atlatacaktır. O gittikten sonra doğru yapı içerisinde devam edildiği sürece kulüp hiçbir zaman problem, sıkıntı yaşamaz. Saha dışında oluşturmaya çalıştığı yapı çok doğru. Bu konuda Sayın Başkanımıza teşekkür etmek lazım. Her zaman Emre’nin yanında. Futbol aklı olarak Emre’yi, bizi, tecrübesi olan insanları dinliyor ve sağ olsun hep bizi destekledi.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler