Fenerbahçe'nin yeni Senegallisi Mame Thiam

24.08.2020 - 17:52 | Son Güncellenme: 24.08.2020 - 17:58

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Sarı-lacivertlilerin Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Mame Thiam, Fenerbahçe'nin tarihindeki 5. Senegalli oyuncu oldu. Peki Fenerbahçe'de daha önce forma giyen Senegalli futbolcular kimlerdi? Performansları nasıldı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yeni Senegallisi Mame Thiam

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe Topuk Yaylası Kampı'nda yeni transfer Mame Thiam basın mensuplarının karşısında geçti. Senegalli oyuncu sempatik tavırları beğeni kazanırken sorulan soruları da içtenlikle yanıtladı.

Senegal deyince...

Takımın neşe kaynaklarından biri olan Thiam sarı lacivertlilerin tarihindeki 5. Senegalli futbolcu konumunda. Fenerbahçe'de Senegalli deyince aklıllara Moussa Sow ve Mamadou Niang geliyor.

Moussa Sow

Sow, sarı lacivertlilerde gösterdiği performans ile unutulmazlar arasında yer alıyor. Tecrübeli yıldız iki ayrı dönemde Fenerbahçe forması giydi. 2012 Ocak ayında Fenerbahçe'ye gelen Sow 2016 yaz transfer döneminde Al Ahli kulübünün yolunu tuttu. Arabistan ekibinde işler yolunda gitmeyince 2016-2017 sezonunda kiralanarak bir sezon daha Fenerbahçe'de oynadı.

Rövaşataları unutulmadı

Toplam 4.5 yıllık dönemde Moussa Sow; Süper Lig, Kupa ve Avrupa olmak üzere toplam 185 maçta oynadı. 75 gol atıp 32 asist yaparak taraftarın ve sarı lacivertli camianın unutmadığı oyuncular kategorisine girdi. Sow'un başta Galatasaray ve Manchester United'a attığı röveşata golleri hala hafızalardaki yerini koruyor.

Mamadou Niang

Mamadou Niang ise 2010-2011 sezonu başında Marsilya'dan Fenerbahçe'ye transfer edildi. Şampiyon olunan sezonda Senegalli forvet, sarı lacivertlilerde etkili performans sergiledi. Takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Mamadou Niang sarı lacivertli forma ile 33 maçta görev aldı. Niang 15 gol ve 12 asistlik grafik çizerken şampiyonluğun kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.

Dia ve Ba

Issiar Dia ve Abdoulaye Ba da Fenerbahçe'de forma giyen Senagalli oyunculardandı. Sarı lacivertli takıma 4 yıl sonra yine bir Senegalli yıldız geldi. En son 2016 yılında Abdoulaye Ba oynamıştı.

Mame Thiam

Kariyerinde Inter, Juventus, Empoli, Zulte Waregem gibi takımlar olan Mame Thiam, Türkiye'de Kasımpaşa formasıyla yaptığı çıkış ile dikkatleri çekti. Lacivert beyazlı takımda 28 maçta 12 gol ve 5 asistlik performans ortaya koydu.

Takıma puanlar kazandıran Senegalli oyuncunun Fenerbahçe'de çizeceği grafik merak ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler