Fenerbahçe'nin yeni transferi Slimani imzayı attı! Derbi ve gol sözleri!

16.08.2018 - 12:59 | Son Güncellenme: 16.08.2018 - 15:59

Fenerbahçe, İngiliz ekibi Leicester City'den kadrosuna kiralık olarak kattığı Islam Slimani için imza töreni düzenledi. Slimani, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Slimani imzayı attı! Derbi ve gol sözleri!

Fenerbahçe, yeni transferi Islam Slimani için imza töreni düzenledi. Slimani, sarı-lacivertli takıma transfer süreci ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmza törenini Ajansspor olarak canlı aktardık. İşte Slimani'nin sözleri;

"Benfica maçında daha fazla şansımız olduğunu gördüm"

"Fenerbahçe’ye katıldım. Damien’e teşekkür ederim. Fenerbahçe taraftarlarını mutlu edebilmek için elimde gelen her şeyi yapacağım. Öncelikle teşekkür ederim. Çok güzel bir takımız. Benfica maçında bizim daha fazla şansımız olduğunu gördüm. İyi bir takımız. Daha iyi olabiliriz. Bu sezon iyi işler yapabilecek bir takım olduğumuzu gördüm."

İngiltere ve Portekiz'deki performansı hakkında

"İngiltere’de daha az şans buldum Portekiz’e nazaran. Orası bambaşka bir yer. Geçen sene çok fazla sakatlık yaşadım. Ama her maçta elimden geleni yapmaya çalıştım. Ya asist yaptım ya da gol attım. Bunu görebilirsiniz."

Türkiye'deki başka kulüplerden teklif aldı mı?

"Teklifler konusunda gelirsek… Fenerbahçe’de olmaktan mutluluk duyuyorum. Başka hiçbir şey düşünmüyorum. Derbilerin atmosferini de biliyorum. Son maçı da burada izledim. Derbide bu ortamın çok daha harika hale geleceğine eminim. Her futbolcu bu atmosferi ister. Buradaki ortam da karar vermemde etkili oldu."

"Gelmeden önce Feghouli ile konuştuk, beni tebrik etti"

"Galatasaray’da oynayan Feghouli benim milli takımdan da arkadaşım. Buraya gelirken onunla konuştuk, beni tebrik etti. Takım içinde de Fransızca konuşan arkadaşım var. Portekizce konuşabiliyorum, İngilizce konuşabiliyorum, Arapçam var. Futbol artık böyle bir hale geldi. İletişim problemim olmayacağını düşünüyorum."

"Soldado ile rekabetimiz takıma olumlu yansıyacaktır"

"Roberto Soldado ile ilgili konuşmaya gerek yok. Büyük bir oyuncu. Rekabet takımın lehinedir. Herkes sahada elinden geleni yapmalıdır. Bu rekabet takımın faydasına olacaktır diye düşünüyorum."

"Slimani transfer için çok istekliydi"

"Bu sezonki 5.imzamızı atıyoruz. Leicester City ile kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardık. Islam, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar burada olacak. Onu buraya getirmekten son derece büyük mutluluk duyuyoruz. İlk günden itibaren istediğimiz bir oyuncuydu. O da Fenerbahçe’ye gelebilmek için motive ve istekliydi. Biz de bu anlaşma için istekliydik. Kulüpte son derece yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bazı dökümanlarla ilgili işlemler var. Onları halledip Cumartesi günü oynayabilecek duruma gelmesini istiyoruz."

Yeni Malatyaspor maçında Slimani oynayacak mı?

"Bu hafta maç öncesi hazır mıyım? Buna hocamız karar verecek. O bakar, gözlemler. Kim 90 dakikayı çıkarır, buna teknik direktörümüz karar verir. Ben forvet pozisyonunda oynuyorum. Atabileceğim en fazla sayıda gol atmak istiyorum."

Comolli'ye soru: Slimani daha önce gelseydi Benfica maçları farklı olur muydu?

"Kimse bilemez. Bazen şanssız dakikalar yaşadık. Sonuç farklı olur muydu bilemem. Islam’ı, Benfica ile oynadığımız ilk maç öncesi getirebilmek için uğraştık. Günler önce onu buraya getirme çabası içine girmiştik. Ama bir transfer gerçekleşiyorsa 3 paydaşı vardır. Biz ve oyuncunun kendisi uzun zaman önce anlaştık. Onu satacak kulüpse o noktaya gelmemişti. Son derece açık olan sebep budur. Islam, buraya gelmek için çok büyük bir arzu ve istek gösterdi. Her gün beni arıyordu. Leicester ile de görüşüyordu. Leicester’ın da bakış açısını anlıyorum. Onlar da Islam’ın ayrılmasını istemiyordu. Konuşmak bile istemiyorlardı bu konuyu. Son derece açık ve net bir şekilde durum budur."

Emre Akbaba ile ilgili çıkan haberler...

"Fransız basını ne yazıyor detaylarıyla bilemem. Bu haberi kesinlikle görmedim. Daha önce de belirttiğim bir durum vardı. Sadece gerçekleri ve olmuş transferleri konuşacağım. Emre Akbaba iyi bir oyuncu. Onun dışında başka bir şey diyemem."

"Ne kadar gol atacağımı düşünmedim"

"Ne kadar gol atacağımı düşünmedim. Forvet oyuncusu olarak her maçta gol atmak isterim. Fenerbahçe’nin Benfica ile olan maçlarını izledim. Bizim hücumdaki yapımız bana son derece uygun bir yapı. Başarılı olmak istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler