Fenerbahçe'nin yıldızı Melissa Vargas'ın heykeli dikildi!

Cem Ergün
08.03.2024 - 19:22 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 19:48

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve Türkiye Milli Takımı'yla birçok başarıya imza atan Küba asıllı voleybolcu Melissa Vargas'ın heykeli dikildi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yıldızı Melissa Vargas'ın heykeli dikildi!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Opet ve Türkiye Milli Takımı'yla birçok başarıya imza atan yıldız voleybolcu Melissa Vargas'ın heykelinin açılışı yapıldı. Vargas'ın heykeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yapılan törenle takdim edildi.  Törende Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi İlker Dinçay açıklamalarda bulundu. 

"Vargas Havayolları" takdim edildi

Melissa Vargas'ın, Filenin Sultanları ile akıllara kazınan ve "Vargas Havayolları" olarak anılan pozu heykelleştirildi. Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı'nın diğer sporcularının isimleri ve resimleri de heykele lazer ile resmedildi.

Fenerbahçe yönetim kurulundan açıklama

Heykelin açılışında konuşan Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi İlker Dinçay, “Bugün kadınlar Günü. Emekçi kadınlara ithafen Kadın Voleybol Takımımızın Fenerbahçe’yi temsil eden gururlarından biri Melissa Vargas’ın heykelinin açılışına geldik. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizi de davet ettiler. Çok anlamlı. Benim için de duygusal.” ifadelerini kullandı.

Eda Erdem'in de heykeli dikildi

Bugün Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın kaptanı Eda Erdem'in de heykeli, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından düzenlenen törenle Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ne dikildi. Eda Erdem, heykelin açılış töreninde şu ifadeleri kullandı: "Ne zaman hayatımda ters giden bir şey olsa, tribünlere bakmam yeterdi. Fenerbahçeli taraftarının bitmeyen desteği tüm dertlerimin ilacı gibiydi. Fenerbahçe armasını en iyi şekilde taşımak ve taraftarların başını öne eğmemek için mücadele ettim. Fenerbahçe'ye elimden gelen her şeyimi adadım." 

Türkiye'ye geldi, Malatyalı oldu

Küba doğumlu olan Melissa Vargas, 2018 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2021 yılında Türk vatandaşlığını seçen Vargas, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ'ın Malatyalı olması sebebiyle de nüfusa Malatyalı olarak kaydedilmeyi seçti. 24 yaşındaki voleybolcu bu sebeple Fenerbahçe'de Malatya'nın plaka kodu olan 44 numaralı formayı giymektedir.

Senin için hazırladığımız haberler