Fenerbahçe’nin yıldızı Satou Sabally’den ırkçılık mesajı

25.03.2021 - 12:00 | Son Güncellenme: 25.03.2021 - 12:05

Basketbol haberleri… Fenerbahçe Öznur Kablo'nun Gambiya asıllı Alman oyuncusu Satou Sabally, "Avrupa'nın sömürge haline getirdiği ülkelerde siyahilere, özellikle de Afrikalılara yapılanlar konusunda bilinçli olunmalı. Her ülkenin ırkçılık problemi var. Irkçılığa karşı daha fazla çalışmalı ve konuşmalıyız" dedi. İşte detaylar…

Fenerbahçe’nin yıldızı Satou Sabally’den ırkçılık mesajı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı'nda forma giyen Satou Sabally, başarılı sporculuk kariyerinin yanı sıra ırkçılığa karşı duruşu ve UNICEF elçisi olarak yardımsever kişiliğiyle dikkat çekiyor. Gambiyalı baba ve Alman annenin 7 çocuğundan biri olan Sabally, 25 Nisan 1998'de ABD'nin New York kentinde doğdu. İki yaşında ailesiyle Gambiya'ya taşınan ve bu ülkede büyüyen basketbolcu, daha iyi bir eğitim alma amacıyla Almanya'nın yolunu tuttu.

"Türk yemeklerini seviyorum"

AA’ya verdiği röportajda Gambiya'da büyüdüğünü aktaran Sabally, "Burada oynamanın harika bir şey olduğunu düşünüyorum. Müslüman bir ülkede oynamanın rahatlığını hissediyorum. Türkiye'yi seviyorum. Türk yemekleri inanılmaz. Bana Gambiya'daki yemekleri hatırlatıyor. Farklı kültürlerden gelen insanlarla bir arada olmayı seviyorum" diye konuştu.

Tam bir Muhammed Ali hayranı

Satou Sabally, ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'ye büyük hayranlık duyduğunu şu sözlerle dile getirdi: "O, siyahiler için tarihi bir kişilik. Muhammed Ali'yi ve onun hakkında konuşmayı çok seviyorum. ABD'nin Louisville kentinde Muhammed Ali Center'ı ziyaret ettim ve çok etkilendim. Sadece sporda değil birçok alanda önemli işler yaptı. Muhammed Ali, bana çok ilham veren bir kişilik. Her şeyi okuyabilen önemli bir figürdü. Onun adı her zaman spor, siyaset ve tarih kitaplarında yer almalı." 

"Irkçılığa karşı daha net olunmalı"

Almanya'da gençlik yıllarında ırkçılığa maruz kaldığını belirten Satou Sabally, şu görüşleri paylaştı: "İnsanların ırkçılığa karşı kendilerini eğitmesi gerekiyor. Avrupa'nın sömürge haline getirdiği ülkelerde siyahilere, özellikle de Afrikalılara yapılanlar konusunda bilinçli olunmalı. Her ülkenin ırkçılık problemi var. Irkçılığa karşı daha fazla çalışmalı ve konuşmalıyız. İnsanların böyle belli başlı konularda daha açık görüşlü olmaları gerekiyor. O zaman bir değişim olabilir."

"Fenerbahçe'de oynamak mükemmel"

Satou Sabally, Fenerbahçe Öznur Kablo ile bu sezon tüm kulvarlarda çok iyi bir performans sergilediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Takım olarak mükemmel bir performans gösterdiğimizi ve gerçekten çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe'de oynamak mükemmel bir şey. 

Hedef EuroLeague şampiyonluğu

Burası harika bir kulüp. Bu sezon iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ancak bununla tatmin olmuyorum ve her zaman daha iyisini yapmaya gayret gösteriyorum. FIBA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğu hedefliyorum. Buna odaklandım. Bunu başarmak istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler