Fenerbahçe'ye, Allan Saint-Maximin'i kiraladığı Al-Ahli'den bomba teklif

Özgür Koç
22.07.2024 - 11:05 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 11:31

Fenerbahçe'nin Fransız kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiraladığı Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli'den sürpriz bir transfer önerisi geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'ye, Allan Saint-Maximin'i kiraladığı Al-Ahli'den bomba teklif

AJANSSPOR - HABER

Transfer ettiği yıldızlarla kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe'de hareketlilik bitmiyor. Youssef An-Nesyri'yi kadrosuna katmaya hazırlanan sarı lacivertlilere sürpriz bir teklif geldi.

En-Nesyri transferi bitiyor

Allan Saint Maximin, Cenk Tosun, Oğuz Aydın, Çağlar Söyüncü ve Levent Mercan'ı kadrosuna katan Fenerbahçe, Sevilla'nın Faslı golcüsü En-Nesyri'nin transferinde geri sayıma geçti. Yönetim, Sevilla'nın ardından Faslı golcüyle de her konuda anlaşma sağladı. Fenerbahçe'nin En-Nesyri ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz günlerde Suudi ekibi Al-Ahli'den 8 milyon Euro kiralama bedeliyle 1 yıllığına Allan Saint-Maximin'i kadrosuna kattı. Bu transferden dolayı Suudi temsilcisiyle ikili ilişkileri iyi olan sarı-lacivertlilere bir isim daha önerildi.

"Roberto Firmino'yu almak ister misiniz?"

Fotomaç'ın haberine göre; Arap yetkililerin, Fenerbahçe yönetimine, "Roberto Firmino'yu almak ister misiniz?" diye sorduğu ortaya çıktı.

Yönetim ise bu konuda topu teknik direktör Jose Mourinho'ya attı.

Al-Ahli Teknik Direktörü Mathias Jaissle'nin kadroda düşünmediği Firmino hakkındaki son kararı Portekizli teknik adam verecek.

Ancak En-Nesyri'yi renklerine bağlayan Fenerbahçe'nin kadrosunda Edin Dzeko, Cenk Tosun ve Umut Nayir de bulunuyor.

Haberin detayında, Fenerbahçe yönetimden bazı isimlerin, talipleri olan 38 yaşındaki Dzeko'yu gönderip, yerine 32 yaşındaki Firmino'yu almanın mantıklı olacağını savunduğu aktarıldı.

Al-Ahli yüksek maaşı nedeniyle göndermek istiyor

Suudi basını, Al-Ahli'nin Roberto Firmino'yu F.Bahçe'ye önerdiğini yazarken, sebep olarak oyuncunun yüksek maaşını gösterdi.

Galatasaray'la da anılmıştı

32 yaşındaki oyuncu geçen sezon İngiliz kulübü Liverpool'dan Al-Ahli'ye transfer olmuş, o dönem ismi Galatasaray'la da anılmıştı.

Roberto Firmino geçtiğimiz sezon Al-Ahli formasıyla 34 maça çıktı. Brezilyalı yıldız, 9 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi. Firmino'nun kulübüyle olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. 32 yaşındaki golcünün güncel piyasa değeriyse 8 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler