Trabzon'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Orhan Gülek
26.08.2022 - 15:27 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 17:35

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Fırtına, Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği ancak mutlu sona ulaşamadığı Pesic'li Kızılyıldız ile Monaco ve Ferencvaros takımıyla eşleşti. İşte tüm rakipler...

Trabzon'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşaması kura çekimi gerçekleştirildi. Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Kopenhag'a elenen temsilcimiz Trabzonspor ; Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti. 

Karagümrük'ün eski oyuncusu Kızılyıldız'ın en önemli silahı

Partizan ile birlikte Sırbistan'ın en önemli takımı olan Kızılyıldız, şu anda liginde 5'te 5'le lider durumda. Ara transfer döneminde adı Fenerbahçe ile anılan ancak transferi gerçekleşmeyen Fatih Karagümrük'ün eski forveti Pesic, Kızılyıldız'ın en önemli yıldızlarından. 2021/22 sezonunda Karagümrük formasıyla 31 maçta 14 gol atan Aleksandar Pesic, Fenerbahçe'den teklif gelmesinin ardından sarı-lacivertli formayı giyebilmek için rest çektiği, Fatih Karagümrüklü yöneticilerle görüşen Sırp forvetin "Bırakın Fenerbahçe'ye gideyim." dediği öne sürülmüştü.

Kızılyıldız, şu anda liginde 5'te 5'le lider durumda

Kızılyıldız'ı efsane futbol adamı Dejan Stankovic çalıştırıyor. Uzun yıllar Serie A'da Lazio ve Inter forması giyen Stankovic, 2019'dan beri Sırp ekibinin başında. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Pyunik'i 5-0 ve 2-0'lık skorlarla geçen Sırbistan ekibi, Play-Off turunda ise İsrail takımı Maccabi Haifa'ya 3-2 ve 2-2'lik skorlarla elenmişti.

Sırp ekibinin kalesini ise 2011-2014 yılları arasında Sivasspor için ter döken Milan Borjan koruyor.

Monaco, PSV'ye elendi

Sezona iyi başlamayan Ligue 1 devi Monaco, ligde 3 maçta 4 puan kazandı. Son maçında kendi evinde Lens'e 4-1 yenilen Monaco, Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda PSV'ye 1-1 ve 3-2'lik skorlarla elenmişti.

Fransa Ligue 1'i tam 8 kez müzesine götüren Monaco, son olarak 2016/17'de Radamel Falcao ve Kylian Mbappe'li kadrosuyla mutlu sona ulaşmıştı.

Philippe Clement'in çalıştırdığı Monaco'nun kadrosunda Wissam Ben Yedder, Aleksandr Golovin, Gelson Martins, Kevin Volland, Takumi Minamino gibi yıldızlar bulunuyor.

Ferencvaros, bu sezon hiç gol yemedi

Trabzonspor'un 4. rakibi Ferencvaros takımını ise Macaristan Liginde 33 kez şampiyon olarak ligin en çok kupa kazanan takımıdır. 2005-06 sezonunda UEFA kriterlerine uymadığı için Macaristan Liginde küme düşürülmüştür. 

Bu sezon ise Şampiyonlar ligi elemelerinde birinci turda Tobol Kostanay’ı, ikinci turda Bratislava’yı elerken üçüncü turda Karabağ’a elendiler. 

Bu sezon ligde 4 hafta geride kalırken 2 galibiyet elde etti. Dış sahada oynayacakları iki karşılaşmaları ise ertelendi. Galibiyet aldıkları iki karşılaşmada 5 gol atıp hiç gol yemediler. 

Senin için hazırladığımız haberler