Brezilya'da Tite'nin koltuğuna Jorge Jesus iddiası

Feride Kara
09.12.2022 - 23:59 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 00:27

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a elenen Brezilya'da Tite ile yollar ayrıldı. Gözler teknik patronluğa gelecek isme çevrilirken Jorge Jesus'un ismi gündemde

Brezilya'da Tite'nin koltuğuna Jorge Jesus iddiası

AJANSSPOR HABER

Bu akşam oynanan Dünya Kupası son 16 mücadelesinde Hırvatistan’a penaltılar sonu elenen Brezilya’da Tite ile yollar ayrıldı. Brezilya basını, Tite’den boşalan teknik direktör koltuğuna Fenerbahçe’nin deneyimli hocası Jorge Jesus’u yazdı. 

Brezilya elendi, Tite gitti

Dünya Kupası son 16 elemelerinde Hırvatistan’a penaltılarda boyun eğen Brezilya A Milli Takımı, Tite’yle yolları ayırdı. Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Sambacılar, futbolseverleri hayal kırıklığına uğrattı. 

Tite ayrılacağını önceden duyurmuştu

Hırvatistan mücadelesi sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Tite, "1.5 yıl önce söylediğim gibi görevimi bırakıyorum. Yerime geçebilecek harika profesyoneller var. Ben sözünü ikiletecek biri degilim. Bunu dram haline getirmeye gerek yok" dedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe düğmeye bastı! 2 oyuncu takibe alındı, 1 isim yolcu...
Habere Git

Tite’nin Brezilya karnesi

 61 Yaşındaki teknik adam, 2016 yılından bu yana Brezilya A Milli Takımı'nda görev yapıyordu.Tite yönetiminde 81 maça çıkan Brezilya, 61 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 maglubiyet yaşadı.

Brezilya basını Jesus’u öne sürdü

Brezilya A Milli Takımı'nda Tite’den boşalan teknik patronluğa Fenerbahçe ile sezon başında sözleşme imzalayan Jesus getirilmek isteniyor. Jesus’un Fenerbahçe ile yakaladığı başarıyı takip eden Brezilya basını, en uygun teknik direktör adayının Portekizli çalıştırıcı olacağını yazdı

Fenerbahçelileri endişelendiren gelişme

Önceden verdiği röportajlarda Brezilya’yı çalıştırmaya sıcak baktığının sinyallerini veren Jesus, Tite’nin de ayrılmasıyla Fenerbahçe’lileri endişenlendirmeye başladı. Brezilya’da teknik patronluğa kimin getirileceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Jorge Jesus ile Fenerbahçe coştu

Portekizli çalıştırıcının gelişiyle Fenerbahçe, rakiplerine adeta gol olup yağıyor. Jorge Jesus, sarı lacivertilerin başında toplamda 34 maça çıktı. Bu maçlardan 24 galibiyet, 7 beraberlik 3 mağlubiyet aldı.
 

86 gol attı

 68 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’yle çok nadir mağlubiyet yüzü gördü. Sarı lacivertli ekiple 34 maça çıkan Portekizli hoca, toplamda 86 gol attı. Tecrübeli teknik adamın maç başına puan ortalaması ise 2.16. 

Tite'nin dansı kısa sürdü

Güney Kore ile yapılan maçta gol sevincinde yedek kulübesinde dans etmiş ve bu saygısızlık olarak yorumlanmıştı. Tite ise "Saygısızlık değil yine dans edececeğiz" demişti. Fakat Tite'nin dansı kısa sürdü. Katar 2022, Tite'nin Brezilya ile son dansı oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler