Fenerbahçe'ye Öneri: Löw-Kartal Modeli

20.06.2023 - 11:21 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 11:28

Yerli hoca kararı Fenerbahçe camiasında tam bir onay almadı. Ali Koç yönetimi Joachim Löw-İsmail Kartal seçeneğini de değerlendirmelidir. İşte detaylar.

Fenerbahçe'ye Öneri: Löw-Kartal Modeli

Kenan Başaran - YORUM

Fenerbahçe'de tüm kamuoyu yeni teknik direktörün resmen açıklanmasını bekliyor. Başkan Ali Koç'un "Yeni sezonda hocamız Samandıra ruhunu iyi bilen yerli olacak" demesinden sonra ortaya atılan isimler de tartışılmaya devam ediyor.

Öne çıkan isimler Kartal ve Demirel 

Şu ana kadar adı en çok öne çıkanlar İsmail Kartal ve Volkan Demirel... İkisi de camianın ruhunu temsil etme konusunda sorun taşımıyor. Fakat sportif açıdan yeni sezon için oluşan beklentiyi tam olarak karşılamıyor.

Kartal, geçen sezon niye seçilmemişti

Koç, iyi bir yarım devre geçirdiği halde İsmail Kartal'ı değil Jorge Jesus'u tercih etti. Ona göre Kartal, yarıştan kopmuş, baskının fazla olmadığı bir takımda başarılı oldu. Ama 3 kulvarda yarışılacak bir sezonda aynı başarıyı tekar edip etmeyeceği konusunda emin olunanamıştı.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi: ''Kuntz'u ben getirmedim, seçimden sonra bakacağız''
Habere Git

2022'deki Kartal açıklaması ortada duruyor 

2022 yılında Jesus getirilirken öne sürülen gerekçe, önümüzdeki sezon için de geçerli olmayacak mı? Üstelik sezom sonu seçim olacak. Yani baskı daha yüksek. Yani Koç'un Kartal'ın geçen sezon tercih edilmemesine dair gerekçesi ortada duruyor.

Volkan Demirel "Hazır değilim" dedi

Volkan Demirel, özellikle Fenerbahçe ruhu söz konusu olduğunda tartışılmayacak bir isim. Fakat daha yakın zamanda kendisi Fenerbahçe teknik direktörlüğü için hazır olmadığını söylemişti. Evet, göreve çağrılsa elbet bundan kaçmaz fakat bu da riskli bir tercih olacaktır.

Koç'un tarifi yönetimin elini bağladı 

Başkan Ali Koç'un hoca tarifi onun da yönetimin de elini bağlamış görünüyor. Camiayı bilen yerli hoca tarifinin dışına çıkarsa yine çelişkili ve yine kararsızlık olarak yorumlanır. Bu da güveni iyice sarsar.

İlgini Çekebilir
İtalyan devi Arda Güler için harekete geçti!
Habere Git

Yerli-yabancılı hoca formülü

Fakat bir başka formül de var. Fenerbahçe yönetimine naçizane sunmak isterim. Bu formül hen yerli hem yabancı seçenekleri barındırıyor. Hem de dünya çapında bir yabancı seçenek ve hem de Fenerbahçe ruhunu da tecrübe etmiş bir yabancı, bu!

Kartal bir fedakarlık yapmalıdır 

Fenerbahçe yönetimi, Joachim Löw'ü takımın başına getirebilir. Kabul ederse İsmail Kartal da yardımcısı olur. Malum, bu ikilinin ilişkileri çok iyidir. Madem ki esas olan Fenerbahçe, Kartal da bu fedakarlıktan kaçınmamalıdır. Bu formül, taraftarı da hem heyecanlandırır hem de motive eder.

Güçlü yardımcılı Löw modeli

İsmail Kartal, Löw'ün yardımcısı olmayı reddederse, bu görev Volkan Demirel'e önerilebilir. Bugüne kadar teknik direktörlük için birçok model deneyen Ali Koç yönetimi Kartal veya Demirel'li güçlü yardımcılı Löw modelini de değerlendirmelidir. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Halil Dervişoğlu gelişmesi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler