Fenerbahçe'ye övgü: Şimdiye kadar hiçbir Türk takımında görmedim!

Ali Bozkurt
07.09.2022 - 12:42 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 12:49

Gazeteci Şansal Büyüka, Fenerbahçenin Kayserispor karşılaşmasındaki performansı için övgü dolu sözler kullandı. Orta sahada Miguel Crespo ve Willian Arao ikilisinin kullanılması gereketiğini söyledi.

Fenerbahçe'ye övgü: Şimdiye kadar hiçbir Türk takımında görmedim!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de 5. hafta maçlarının tamamlanırken Beşiktaş haftayı 13 puanla lider tamamladı.  Haftayı değerlendiren Milliyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin Kayserispor karşılaşmasındaki oyunu için övgü dolu sözler sarf etti.

Fenerbahçe'de radikal değişim!

Büyüka şimdiye kadar Fenerbahçe'nin hep oynamaya çalışan bir takım olarak gözüktüğünü ancak Kayserispor karşılaşmasında radikal bir değişim yaşandığını söyledi. Büyüka, "Oynamaya çalışan takım, önceliğini oynatmamaya çalışan takıma çevirdi. Üstelik bunu da noksansız uyguladı" dedi. 

"Böyle sürekli baskıyı hiçbir Türk takımında görmedim"

Büyüka yazısına şöyle devam etti: "Kayseri takımına 90 dakika önde bastı. Sahanın her yerinde bastı ve başlangıçtan bitime kadar bastı. Böyle bir baskıyı, böyle bir sürekliliği bugüne kadar hiçbir Türk takımında görmedim."

"Kayserispor pas yapamadı"

Fenerbahçe'nin baskısının çok etkili olduğuna dikkat çeken Büyüka, "Kayseri çıkamadı, pas yapamadı, oyun kuramadı, hücuma kalkamadı. Sonlara doğru gelen tek pozisyonları da kendi becerilerinden değil, Peres’in bireysel yanlışından kaynaklandı" yorumunu yaptı. 

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus: ''Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilebilir''
Habere Git

"Orta saha ikilisi Arao ile Crespo olur"

Büyüka Fenerbahçe'nin orta alanda görev yapan iki futbolcusu Willian Arao ile Miguel Crespo'dan da övgüyle bahsetti. Büyüka, "Bu takımın orta ikilisinin Arao-Crespo olduğu, olağandışı koşullar olmazsa değişmeyeceği tescillendi" dedi. 

"Arao asit yaptı, Crespo 17 top çaldı"

Arao-Crespo ikilisinin futbolu hem defansif hem ofansif yönüyle oynadığını belirten Büyüka yazısına şöyle devam etti: "Arao ilk golün asistini yaptı, Crespo iki mutlak fırsatı kaçırdı. Crespo, rakipten çaldığı 17 topla ne kadar vazgeçilmez olduğunu bir daha gösterdi."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de golcü oyuncu takımdan ayrılmak istedi!
Habere Git

"Fenerbahçe tempoyu düşürmedi, gol aradı"

Büyüka, Fenerbahçe maç boyu, kaybettiği her topu, futbolun izin verdiği en kısa sürede geri almayı başardığını söyledi. Gazeteci,  "Kayseri maçında alışılmadık bir görüntü daha ortaya çıktı. Maçın son dakikaları gelmiş, Fenerbahçe sonucu sağlama almışken, önceki maçlarda olduğu gibi tempoyu düşürmedi, skoru korumaya çalışmadı, farkı arttırmanın yollarını aradı. Son dakikalarda kaçan goller ve direkten dönen Ferdi şutu bunun çok açık göstergesiydi" dedi.

"Fenerbahçe niye bir maç iyi, bir maç kötü?"

Sarı lacivertli takımında Jorge Jesus'un felsefesinin ortaya çıkmaya başladığını belirten Büyüka, "Bir hoca felsefesini, Jorge Jesus’un futbol felsefesini taşıyan bir takım ortaya çıkıyor gibi... Ama halen cevabı aranan soru şu: Fenerbahçe niye bir maç iyi, bir maç kötü?" dedi.

"Jesus ne düşünüyor acaba?"

Başka Ali Koç'un Beşiktaş forması giyen Weghorst transferini istemediğini hatırlatan Büyüka, şunları yazdı: "Başkan Al Koç’un açıklamasına göre, Weghorst’u önce Fenerbahçe’ye önermişler Jorge Jesus istememiş. Jesus her hafta Weghorst performansını gördükçe ne düşünüyor acaba?"

Senin için hazırladığımız haberler