Fenerbahçe'ye piyango! Oynamadan 15 milyon Euro'luk teklif

Cüneyt Muharremoğlu
07.01.2023 - 15:44 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 15:49

Fenerbahçe'nin Arda Güler gibi Gençlerbirliği'nden transfer ettiği ve hiç oynamadan kiralık olarak Göztepe'ye verdiği Emir Ortakaya'yı transfer etmek için Premier Lig ve Ligue 1 ekipleri harekete geçti.

Fenerbahçe'ye piyango! Oynamadan 15 milyon Euro'luk teklif

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Emir Ortakaya'yı aynı Arda Güler gibi Gençlerbirliği'nden kadrosuna kattı.  Fenerbahçe altyapısında oynadıktan sonra bu sezon başında pişmesi için 1. Lig ekiplerinden Göztepe'ye kiralandı. 18 yaşındaki Emir Ortakaya, İzmir ekibinde gösterdiği performansla İngiltere ve Fransa'dan takımların dikkatini çekmeyi başardı.

Göztepe'de formasını bırakmadı

18 yaşındaki stoper, Göztepe formasını üzerini geçirdikten sonra bir daha bırakmadı. TFF 1. Lig'de 16, Türkiye Kupası'nda 2 maçta toplam 1594 dakika süre buldu. Oyuncunun gol ya da asist katkısı bulunmuyor.

En ciddi talip Southampton

Fanatik'in haberine göre, Emir Ortakaya'yı kadrosuna katmak için en ciddi takım Premier Lig ekibi Southampton. Göztepe ve Southampton'un sahibi ise aynı... Sport Republic isimli şirket.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli yıldıza dev teklif: 12+3 milyon...
Habere Git

Lyon ve Marsilya takip ediyor

Sadece Southampton değil Fransa Ligue 1'in iki ekibi Lyon ve Marsilya'nın oyuncunun maçlarını takip ettirdiği bilgisi bulunuyor. İki takım genç stoperin gelişimini yakından izliyor.

Fenerbahçe 15 milyon Euro isteyecek

Emir Ortakaya için rekabet olması futbolcunun piyasasını da arttırıyor. Fenerbahçe'nin 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan Emir Ortakaya için kapıyı 15 milyon Euro'dan açacağı söyleniyor.

Transfer gerçekleşirse forma giymeden ayrılacak

Fenerbahçe, yazın istediği rakama ulaşılırsa oyuncuyu gönderecek. Bu durumda Emir Ortakaya Fenerbahçe A Takımı'nda forma giymeden takımına yüksek bir para kazandırıp ayrılacak. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferde şov yapacak! 5 imza birden
Habere Git

Gençlerbirliği satıştan pay alacak

2004 doğumlu Emir Oratakaya, 2021 yılında Barış Alıcı'nın bonservisine karşılık Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe U19 takımına geldi. Yapılan anlaşma gereği oyuncunun satışından elde edilecek gelirin yüzde 20'si Gençlerbirliği'nin olacak.

Fenerbahçe altyapısında 29 maça çıktı

Emir Ortakaya, Fenerbahçe U19 takımında 28 karşılaşmaya çıktı. Sarı lacivertli formayla 3 gol atan stoper, 1 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler