Fenerbahçe'de Nuno Espirito Santo sürprizi...

03.05.2022 - 08:28 | Son Güncellenme: 03.05.2022 - 08:43

Gelecek sezonun teknik direktörünü belirlemek için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve yöneticiler sürpriz bir isimle görüştü. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Nuno Espirito Santo sürprizi...

Fenerbahçe'de teknik direktör konusunda çalışmalar devam ediyor. Başkan Ali Koç ve yöneticiler resmi karar için geri sayımda.

Takımın 15-20 Haziran gibi yeni sezon hazırlıklarına başlayacağını varsayan ve Şampiyonlar Ligi'ne göre çalışmalarını yapan yönetim, teknik direktör sürecini uzatmak istemiyor.

Sürpriz aday Nuno Espirito Santo

Sarı-lacivertlilerde adaylar netleşmiş durumda. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Jorge Jesus bir adım önde duruyor. İsmail Kartal ve Joachim Löw de önemli adaylar. Sürpriz alternatif ise bir başka Portekizli Nuno Espirito Santo oldu.

Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarında son durum

 

Jorge Jesus: Portekiz'de Ali Koç ile görüşen Jorge Jesus, şu anda Brezilya'da ailesiyle tatilde. 8 Mayıs'a kadar Brezilya'da olması beklenen Jesus'un resmi kararını tatil bitiminde vereceği kaydediliyor.

İlgini Çekebilir
"Fenerbahçe'ye Jesus değil Nagelsman gibi bir hoca..."
Habere Git

İsmail Kartal: Mevcut teknik direktör İsmail Kartal'ın ligdeki 11 maçlık yenilmezlik serisi herkesi olumlu yönde etkiledi. Kulüp ve camiada birçok isim İsmail Kartal'la devam edilmesini istiyor.

Joachim Löw: Başkan Ali Koç'un en önemli hedefi olan Joachim Löw şu anda biraz geri planda kaldı. Ancak Alman çalıştırıcı halen daha saygı duyulan bir aday.

Nuno Espirito: Son olarak İngiltere'de Tottenham'da çalışan Nuno Espirito Santo, Fenerbahçe'de sürpriz bir aday oldu. Başkan Ali Koç ve yöneticiler Portekizli isimle bir görüşme yaptı, alternatif arasına aldı.

Kaleci antrenörü olarak başladı, önemli takımları çalıştırdı

Porto'nun efsane futbolcularından Espirito Santo, teknik adamlık kariyerine kaleci antrenörü olarak başladı. Malaga ve Panathinaikos'ta kaleci antrenörlüğü yapan 48 yaşındaki çalıştırıcı, ilk teknik direktörlük deneyimini Portekiz ekibi Rio Ave'de yaşadı. Santo daha sonra Valencia, Porto, Wolverhampton ve Tottenham'ı çalıştırdı.

Görev yaptığı takımlarda genellikle 4-3-2-1 dizilişini tercih eden Portekiz'li teknik adam kariyeri boyunca 407'i maça çıkarken, 196 galibiyet, 95 beraberlik ve 116 mağlubiyetle 1.68 puan ortalaması tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler