Fenerbahçe'ye yeni stat isim sponsoru! Dudak uçuklatan gelir...

11.10.2024 - 10:05 | Son Güncellenme: 11.10.2024 - 10:12

Fenerbahçe 2025'te sona erecek olan stat isim sponsorluğu için harekete geçti. Yönetim 10 yıllık anlaşmayla dev bir gelir elde etmeyi planlıyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe'ye yeni stat isim sponsoru! Dudak uçuklatan gelir...

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç yönetimindeki ekonomik atılımlarına bir yenisini eklemek için kollarını sıvadı.

Ülker yeni bir teklif vermeyi düşünmüyor

Sözcü'nün haberine göre; Sarı-lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı’na yeni bir sponsor bulmak adına arayışlarını hızlandırdı. 2015’te, 10 yıl süreyle 90 milyon dolar karşılığı stadın isim hakkını alan Yıldız Holding (Ülker) yeni bir teklif vermeyi düşünmüyor.

Beklenti yıllık 10 milyon Euro

Yönetim farklı formüller arıyor. Başkan Ali Koç ve yönetim kurulunun beklentisi senelik bazda 10 milyon doları aşacak bir sponsorluk geliri sağlamak. Stat isim hakkının yine 10 yıllığına verilmesi planlanıyor. Yani 10 senelik toplam gelir beklentisi en az 100 milyon dolar...

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ı geride bırakacak

Söz konusu rakam, efsane başkan Aziz Yıldırım döneminde imzalanan sponsorluğun üzerine çıkılması anlamını taşıyor.

Borcun dörtte biri

Fenerbahçe ile Ülker arasındaki anlaşma imzalandığında 1 dolar, 2.6 TL seviyesindeydi. Eski yönetim toplam sponsorluk gelirini, bir miktar kesintiyle peşin almıştı.

Mevcut yönetimin planlaması halinde ise günlük kurla 3.4 milyar TL seviyesine geliyor. Fenerbahçe’nin borcu 12 milyar TL seviyesinde yani söz konusu rakam bunun dörtte birini karşılayacak seviyede.

Senin için hazırladığımız haberler