Fenerbahçe Beko'da Scottie Wilbekin, En Az 2 Hafta Sahalardan Uzak Kalacak

İsa Kethüda
23.03.2023 - 14:32 | Son Güncellenme: 23.03.2023 - 14:39

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe Beko'da Scottie Wilbekin'ın en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edildi. İşte detaylar.

Fenerbahçe Beko'da Scottie Wilbekin, En Az 2 Hafta Sahalardan Uzak Kalacak

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Scottie Wilbekin, sol dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle en az 2 hafta forma giyemeyecek.

Travmatik kemik kontüzyonu tespit edildi

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki oyun kurucu şutörün THY Avrupa Ligi'nde EA7 Emporio Armani Milan ile oynanan erteleme maçında sol dizinden sakatlık yaşadığı belirtilerek, "Sporcumuzun Acıbadem Ataşehir Hastanesi'nde yapılan detaylı sağlık kontrollerinde, travmatik kemik kontüzyonu tespit edilmiştir. 

En az 2 hafta yok

Tedavisine başlanan Wilbekin'in durumu 2 hafta sonra tekrar değerlendirilerek sahalara dönüş tarihi ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır." denildi.

Bilindiği üzere, sarı-lacivertli takımda Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’in de sakatlıkları bulunuyor.

Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas’ı konuk edecek

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 30. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk edecek.

Maç S Sport'ta

24 Mart Cuma günü (yarın) 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele S Sport tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Ilija Belosevic (Sırbistan), Emilio Perez (İspanya), Ioannis Foufis (Yunanistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in güncel formatında rakibiyle 23 kez karşılaştı ve bu maçlarda 15 galibiyet aldı.

Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis ve Tarık Biberovic, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 30. hafta maçında yarın Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda, Zalgiris Kaunas ile oynayacağı maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Itoudis: "Zalgiris çok rekabetçi bir takım"

Kazanmak için mücadele edeceklerinin altını çizen Itoudis, “Bizim için kazanmak zorunda olduğumuz bir maç daha olacak. Karşılaşmanın öneminin farkında olmalıyız. Rakibimiz de bu maça büyük önem verecektir. Zalgiris çok rekabetçi bir takım. Fiziksel olarak güçlüler, sahada çok uzun beşlerle kalabiliyorlar. Bu zorlu döneme maalesef yine birçok sakatlıkla giriyoruz. Ancak hem kendimize hem de taraftarlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz ve parkeye çıkıp kazanmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

Tarık Biberovic: "Hata yapmak istemiyoruz"

Tarık Biberovic ise “Son maçta istediğimiz sonucu alamadık. EuroLeague’de normal sezonun bitimine beş maç kaldı ve artık her karşılaşmada en iyi oyunumuzu sergilememiz gerekiyor. Zalgiris Kaunas çok iyi ve sert bir takım. 40 dakika boyunca aynı mücadeleyi gösterebiliyorlar. Onlara karşı hücumda topu çok iyi paylaşmalı ve teknik ekibimizin planına sadık kalmalıyız. Taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemli olacak. Sakat oyuncularımız var ama geniş ve değerli bir kadromuz olduğunu biliyoruz. Taraftarlarımızın da desteğiyle sezonun kalan bölümünde evimizde hata yapmak istemiyoruz ve bu yolda çok önemli bir maça çıkacağız.” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler