Fenerbahçe'yi böyle yorumladı: Ferrari Ferdi!

Cüneyt Muharremoğlu
28.12.2022 - 08:51 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 09:05

Fenerbahçe Hatayspor maçını, spor yazaralrı Uğur Meleke, Şansal Büyüka, Ömer Üründül, Ercan Güven, Faik Çetiner, Gürcan Bilgiç, Erman Özgür, Reha Kapsal değerlendirdi.

Fenerbahçe'yi böyle yorumladı: Ferrari Ferdi!

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Trabzonspor yenilgisinden 2 gün sonra çıktığı Hatayspor karşılaşmasında moral buldu. Sarı lacivertliler Volkan Demirel'in takımı karşısında her iki yarıda bulduğu iki golle 4-0'lık galibiyete ulaştı. Spor yazarları, Fenerbahçe -Hatayspor maçını şöyle değerelendirdi...

Uğur Meleke: Bekler başroldeydi

Uğur Meleke (Hürriyet): Fenerbahçe’nin üçlü savunmayla başladığı maçlarda kanat ‘Bek’ler özgürleşiyor. Fenerbahçe sahaya aynen Ekim-Kasım’daki gibi dizildi, Arao stoperlerin arasına girdi ama iki bek de özgürdü sarı lacivertlilerde. Böylece hücumu yedilediler, “artı bir” yarattılar. Ligin isabetli şut rekorunu kırdıkları ilk 45 dakikada da neredeyse tüm aksiyonların içinde bekler başroldeydi zaten.   

Şansal Büyüka: Ferrari Ferdi ve Arao 

Şansal Büyüka (Milliyet):  Fenerbahçe uzun süredir unuttuğu “önde baskıyı” Hatay maçında hatırlayınca, rakibin tehlike bölgelerinde çok top kaptı, iki gol attı, yakalayıp atamadıklarıyla belki de sezonun en farklı ilk yarı sonucunu kaçırdı. Fenerbahçe’de çok önemli iki oyuncu var. Biri Ferrari Ferdi... Adamın sağı-solu yok. Makas atmıyor. Zaman kaybetmiyor. En hızlı, en kestirmeden, en çabuk şekilde takımı öne ve gol pozisyonuna taşıyor. Çok önemli ikinci futbolcu; Arao... Gösterişsiz ama çok katkı vererek oynuyor. Neredeyse her maçta gol yemeyi alışkanlık haline getiren Fenerbahçe için, bir maçı gol yemeden bitirmesi, en az attığı 4 gol kadar önemli...

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Fenerbahçe'nin anayasası değişiyor! Asla üye olamayacaklar
Habere Git

Ömer Üründül: Rahat maça rağmen gidişat iyi değil

Ömer Üründül (Sabah): Maçın kahramanları iki bekti. Ferdi ve Osayi. Her iki kanadı da bu kadar sürekli ve etkili kullanmak gerçekten kolay iş değil. Mükemmel oynayan bu ikiliden devamlı faydalanmak için kesinlikle 3'lü defans oynamamak lazım.  Rahat maç olmasına rağmen genel gidişatı iyi görmüyorum. Birer gol atsalar da Batshuayi ve King fizik açıdan iyi değillerdi. Jesus bence Serdar Dursun'u ihmal etmemeli. Takımın ihtiyacı olan yetenekli İrfan Can da güçsüzlükten oynar gibi yapıyor ama hiçbir şey oynamıyor. Rossi saman alevi gibi bir iki kere parlıyor, sonrasında ise maçta yok. Ayrıca verilen pozisyonlar var.  

Faik Çetiner: Zirvenin en iddialı takımlarından biri

Faik Çetiner (Milliyet): Fenerbahçe’nin unutulmazları arasına giren Volkan Demirel’in Kadıköy’e rakip takım teknik direktörü olarak gelişi maça duygusal bir hava katmıştı. İlk 20 dakikadan sonra önde baskıyı artıran, istekli ve arzulu bir Fenerbahçe sahneye çıktı. Farklı galibiyetle Fenerbahçe hafta sonunda aldığı Trabzon yenilgisinin şokunu atlatıp, kendine geldi. Bu takım bu istek, arzu ve çoşkusuyla zirvenin yine en iddialı takımlarından biridir.

Ercan Güven: Fenerbahçe 11 kişi tamamladığı maçı zor kaybeder

Ercan Güven (Milliyet): Aslında altı haftadır yenilgi almayan Volkan Demirel’in Hatayspor’u karşısında maça hiç de iyi başlamadı Fenerbahçe… Art arda iki mağlubiyetin, son üç maçta üç kırmızı kart görüp ancak iki gol atabilmenin ağırlığı vardı sanki. Ancak, Valencia olmasa da orta sahada Zajc, solda Rossi ve iştahlı futbolun resmini çizen kanat bekleri Ferdi ile Osayi, adeta takımı zorladı ve Jesus’un futboluna döndürdü 10 dakika içinde. Kadıköy’deki dört gollü galibiyet ve liderlik koltuğuna yeniden oturmak, Fenerbahçe’nin 11 kişi tamamladığı maçları çok zor kaybedeceğini, bol pozisyon üreteceğini ortaya koyarken Dünya Kupası arasına yenilerek girip yenilerek çıkmanın endişelerini sildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den 2022'ye mutlu veda
Habere Git

Erman Özgür: Adeta terapi gibi

Erman Özgür (Fanatik): Fenerbahçe, Trabzonspor mağlubiyetine önce Jesus’un hem diziliş hem de Rossi ve Zajc rotasyonu, sonrasında ise coşkulu maç başlangıcı ile tepki verdi. Bu coşkuyu süsledikleri 2 golde ise hem duran top hem akan oyundaki asistleri ile Diego Rossi imzası vardı. Trabzon mağlubiyetinin arkasından Hatay maçında oynanan oyun ve alınan net skor adeta terapi gibiydi. Maçın kahramanları ise Arao, Rossi, King, Ferdi ve Batshuayi oldu.

Gürcan Bilgiç: Lige devam mesajı

Gürcan Bilgiç (Sabah): Kolay gibi gözükse de aslında en zor maçlarından birine çıktı Fenerbahçe. Kazanmaktan başka çarelerinin olmadığı, o baskıyı ciddi şekilde üstlerinde hissettikleri, kendilerine her türlü zorluğu çıkarmak için de organize olmuş bir rakibin karşısındaydılar. Öne geçmek, hele hele 20'lerde bunu yakalamak, eski öz güvenlerini geri getirdi. Sonrasında üst üste pozisyonlar veya kaçan fırsatlar geldi. Maçın geneline bakarsak Ferdi Kadıoğlu dışında ekstra performans yok. Bir de Hatayspor kalecisi Erce elbette. Başka yerden bakarsak, "lige devam" mesajını da verdiler. 

Reha Kapsal: Yeni yıl hediyesi

Reha Kapsal (Fotomaç): Jesus'un üçlü veya dörtlü olun formasyonları hep gündeme geldiği gibi, bunu özellikle kötü netice alınan maçlarda 'üçlü oynuyor' düşüncesini ortaya atmak ve yalnızca istenilen skorları alamamasını bu dizilişe yormak tabiiki doğru değil. Bu dinamik oyunun her zaman saha içindeki prensipleri, hücum ve savunmada en temel unsurudur. Bunu da çok doğru uygulayan bir teknik adamdır Jesus.. Hatayspor'un ön alan presini kırmak açısından topa sahip olarak pas organizasyonuyla yeni geldiğinde Arao ile yeri geldiğinde Ferdi ile de bu şablonu çok doğru bir şekilde uyguladılar. Morale ihtiyacı olan F.Bahçe'nin aldığı bu farklı galibiyet, tüm taraftarlarına ve camiasına yeni yıl hediyesi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler