Fenerbahçe'yi sevindiren gelişme! Allahyar

15.01.2020 - 16:41 | Son Güncellenme: 15.01.2020 - 16:41

Fenerbahçe'yi sevindiren gelişme! Allahyar

Fenerbahçe'den sezon sonuna kadar İstanbulspor'a kiralık olarak transfer olan Allahyar Sayyadmanesh, milli takımdaki performansı ile büyülüyor.

Fenerbahçeli futbolcu Allahyar şu sıralar Tayland’da düzenlenen Asya U23 Futbol Şampiyonası’nda İran Milli Takımı ile başarılı bir performans sergiliyor. Özbekistan ve Güney Kore maçlarında forma giyen genç oyuncu hakkında takımın yıldızı olduğu yorumları yapılıyor

 

Skorer'in haberine göre; sarı-lacivertlilerin transferini gerçekleştirdikten sonra İstanbulspor’a kiraladıkları futbolcu burada beklentilerin altında kalsa da, beklenen patlamayı milli formayla yaptı.

Karşılaşmanın 24. dakikasında kendi çabasıyla kazandığı topla sağ kanatta hareketlenen Allahyar rakibinden sıyrıldıktan topu yerden ceza sahasına çevirdi. Kaleciyi de geçen topla arka direkte buluşan İranlı futbolcu Shojeani, boş kale yerine topu auta gönderdi.

Allahyar bu maçın ikinci yarısında da takımı adına en önemli pozisyonları yaratan isim oldu. 64. dakikada orta sahadan topla birlikte hareketlenen oyuncu, verdiği pasla ceza sahası içindeki takım arkadaşını kaleciyle karşı karşıya bıraktı ancak topu üstten auta atan İran forveti Mohebi pozisyonu harcadı.

Sağ kanatta rakibinin sağından atıp solundan geçtiği pozisyonda tribünleri ayağa kaldırdı. Maçın canlı anlatımını gerçekleştiren spikeri de heyecanlandıran bu pozisyonun devamında ceza sahasına kestiği topla gol tehlikesi yarattı ancak gelişine yaptığı vuruş auta giden takım arkadaşı Mehdi Ghavedi golü kaçırdı.

İran'ın Tasnim Haber Ajansı futbolcunun takım için büyük önem taşıdığına ve öne çıkan isim olduğuna dikkat çekti. Fenerbahçe’den İstanbulspor'a kiralanan oyuncu için “Sayyadmanesh’in performansı, hem ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu, hem de çok yönlülüğünü gözler önüne serdi. Aynı maçta farklı bölgelerde etkinlik gösterip, takıma her açıdan katkı sağlıyor. Gerek kanatlarda gerekse forvet arkasında çok iyi işler çıkardı. Takımı adına muazzam gol pozisyonları yarattı, kendi başına bir gol tehdidi haline geldi” denildi.

Allahyar Sayyadmanesh değerini artırdı

Tayland’ın ev sahipliğinde 26 Ocak’a kadar devam edecek olan Asya U23 Futbol Şampiyonası’nı birçok dev kulübün scout ekipleri izliyor. Asyalı genç ve yetenekli futbolcuları keşfetmek için en önemli organizasyon olan turnuvada, Allahyar Sayyadmanesh de performansıyla sivrilen isimler arasına girerken, değerini de artırdı.

Senin için hazırladığımız haberler