Fenerbahçe'yi şoke eden Boğaziçili teknik direktör: Recep Uçar

Akın Ungan
10.08.2022 - 12:52 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 13:01

Fenerbahçe Süper Lig açılışında Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalırken konuk ekibin Teknik Direktörü Recep Uçar maça damga vurdu. Recep Uçar kimdir? Tüm detaylar haberimizide...

Fenerbahçe'yi şoke eden Boğaziçili teknik direktör: Recep Uçar

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Sezona büyük umutlarla ve Teknik Direktör Jorge Jesus yönetiminde giren Fenerbahçe, ilk maçında Ümraniyespor önünde bareberliği uzatma dakikalarında Berisha'nın attığı golle kurtardı. Maçta Fenerebahçe kadar Süper Lig'de ilk maçına çıkan Ümraniyespor'un oynadığı akıllı ve güzel futbol da konuşuldu.

Ümraniyespor'un başarılı futbolunun arkasında ise Boğaziçi İngilizce bölümünden mezun olan teknik direktör Recep Uçar bulunuyor.

Recep Uçar kimdir?

Recep Uçar, doğma büyüme Ümraniyeli ve hala Ümraniye’de yaşamaya devam ediyor. Futbola 10 yaşında yine Ümraniyespor alt yapısında başladı. Yani Ümraniye’nin gerçek manada kendi evladı yani evin oğlu.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu

Futbolculuk yaşamı devam ederken bir yandan da Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü başarıyla bitirdi. Bu sayede yabancı oyuncularla direkt iletişim kurabiliyor.

Abdullah Avcı etkisi

Saha kenarında ona ilk görev veren isim Abdullah Avcı oldu. "Benim antrenörlük gelişimimde en çok katkısı olan kişi" dediği Abdullah Avcı ile 11 yıl birlikte çalıştı.

Transferleri yaptıran kişi

Daha sonra Başakşehir adını alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ilk scoutuydu. 32 ülke gezerek Visca, Doka, Epureanu, Mossoro, Holmen, Webo gibi isimleri defalarca izleyerek, transferlerinde etkili oldu.

Prolisansı var, 1.5 yıl önce Ümraniyespor'un başına geçti

Prolisans sahibi olan Recep Uçar, kariyerini yardımcı antrenör olarak sürdürme imkanı varken, 1.5 sezon önce risk aldı ve Ümraniyespor’un başına geçti.

"Sokağı denize çıkmayan çocuklara selam olsun"

Oyunun gücüne inanan, her zaman oyunu geliştirmeye çalışan Recep Uçar, geçen sezon 1. Lig'de takımı şampiyon yaptıktan sonra şunları söylemişti: "Sokakları denize çıkmayan semtin çocuklarına da armağan olsun."

Senin için hazırladığımız haberler