Fener'den 3 puanlık yenil yıl hediyesi..

29.12.2015 - 00:00 | Son Güncellenme: 29.12.2015 - 00:00

Sonuçta galibiyet güzel şeydi, taraftar için iyi bir yeni yıl hediyesi oldu. Fenerbahçe takımını kutluyorum.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasının son maçında önemli yıldızlarından eksik olan Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Medicana Sivasspor karşısında baştan sona üstün oynayıp adeta gol kaçırma yarışına girdiği maçı 2-1 kazanarak önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başarıp taraftarına güzel bir yeni yıl hediyesi verdi. 

Konuk ekip Medicana Sivasspor açısından;

Rakibin baskılı ve bunaltıcı atakları karşısında savunma ağırlıklı bir oyun kurgusuyla maça başlamak zorunda kaldılar. Karşılaşma genelinde oyunu kendi yarı alanında kabul eden, ileri çıkmakta zorlanan, zaman, zaman buldukları ani ataklarla skor üretmeyi deneyen ancak fazlaca etkili olamayan bir takım hüviyetindeydiler. Özellikle ilk çeyrek geçilirken tek kale oynayan Fenerbahçe atakları karşısında oldukça bunaldılar. İlerleyen dakikalarda rakibin ataklarını biraz olsun kırmaya çalışarak toparlanır gibi oldukları bir anda beklenen golü kalelerinde gördüler. Yedikleri gol sonrası daha da kendi yarı alanlarına hapis olan, topu ileri taşımakta zorlanan ve takım olarak konsantrasyon bütünlüklerini kaybeden bir görüntüye büründüler. Yaklaşık kırk dakika sahanın her yerine hakim ve oyun üstünlüğünü eline geçirerek adeta kendilerini boğan Fenerbahçe karşısında en az 3 ya da 4 gol yemekten şansları sayesinde kurtuldular. İlk yarıda bitime sayılı dakikalar kala geliştirdikleri ilk ciddi atakta; Cicinho'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burhan Eşer’in ceza alanı sağ çaprazına, arka direğe gönderdiği topu Beykan Şimşek sürpriz bir şekilde gole çevirince devreyi 1-1’lik eşitlikle kapatmayı başardılar. Ancak bu bir şans golüydü sergiledikleri futbol ile skor arasında dengeli bir orantı yoktu. Yani maçın ikinci yarısı pek umut verici değildi.

İkinci yarıya da aynı oyun kurgusuyla devam eden konuk ekip tıpkı ilk yarıda olduğu gibi Fenerbahçe’ye yine çok pozisyonlar verip kalelerinde sayısız gol tehlikeleri yaşadılar. Kalan dakikalarda ellerinden geldiğince güçleri oranında Fenerbahçe’ye direnmeye çalıştılar ancak her geçen dakika adeta gole çıkarılan davetiyeleri içermekteydi. Özellikle son çeyreğe girilirken iyice bunalan konuk ekibin direnme gücü artık iflas etti ve kalelerinde ikinci golü görerek yenilgiden kurtulamadılar. Maçı tek farklı skorla kaybettiler ancak sergiledikleri negatif nitelikli futbol olguları sonucu tarihi bir farklı yenilgiden sadece şansları sayesinde kurtuldular.

Fenerbahçe’ye gelince;

Sezonun en efektif ve üretken futbolunu sergileyen, en çok şut organizasyonu yapan ve en çok gol kaçırdığı bir maçı tek farklı skorla kazandı diyebiliriz Fenerbahçe için.

Maça oyunu tutma ve skor üretmede etkili olan önemli yıldızlarının yokluğunda başlayan Fenerbahçe; daha ilk dakikalarda gücünü ve kararlılığını rakibine çok iyi hissettirerek onları psikolojik olarak oyundan düşürdü. Maç genelinde peş, peşe geliştirdiği atakları ve sergilemiş oldukları kompakt futbol kurgularıyla çok farklı kazanacakları bir maçı geride bıraktılar. Maçın özeti Fenerbahçe rakibi üzerinde kurduğu üstün ve pozitif nitelikli futboluyla Medicana Sivasspor’u adeta sahadan sildi.

Maça dönersek; karşılaşmaya istekli ve baskılı başlayan Fenerbahçeli futbolcular; ilk yarıda yaklaşık 40 dakika boyunca rakibe hiç pozisyon vermeden, şut attırmadan ve ciddi anlamda hiçbir tehdit almadan pozitif nitelikli müthiş futbol sergilediler. Buldukları ilk golden sonra ikinci gol için rakip stoperlerin üstüne yoğun bir baskı yaparak ataklarını daha da artırdılar. Skoru 3 ya da 4-0’a getirecek pozisyonlar bulmalarına rağmen inanılmaz goller kaçırdılar. Bu baskılardan daha fazla goller çıkaramayınca ilk yarıda bitime sayılı dakikalar kala rakibin geliştirdikleri ilk ciddi atakta kalelerinde sürpriz golü görüp devreyi beraberlikle tamamlamak zorunda kaldılar.  

İkinci yarıya da aynı takım disiplini ve kolektif ruhla, ofansif futbola prim tanıyan gol için adeta tam gaz ileri komutuyla rakip kaleye yüklenen sarı lacivertliler yine gol kaçırma rekoru kırdılar. Her geçen dakika gerek kaleyi karşıdan gören, gerekse kanat bindirmeleri ile rakip savunmayı çok bunalttılar.  Takım halinde yardımlaşma saha parselasyonu, kanat beklerinin hücuma katkısı, topun olduğu yerde çoğalmak, savunma hattını öne çıkartarak alan daraltmak, organize takım presi, akıcı pas oyunu, top kayıplarında agresif olup topa tekrar sahip olmak ve şut organizasyonlarıyla futbolun doğrularını sahaya iyi yansıtarak rakibi maç genelinde baskıları altında tutarak sahadan sildiler. Ancak eksik olan tek şey futbol şansları final vuruşlarında o denli yanlarında değildi. Bitime çeyrek kala oyunu iyice rakip kaleye yıkan Fenerbahçeli futbolcular, aradıkları golü Kjaer ile bularak altın değerinde bir galibiyeti almayı başardılar. Gerek atılan goller öncesi ve gerekse sonrası kaçırılan çok sayıda net pozisyonlara rağmen mükemmel bir futbol sergilemeleri ilerisi için çok iyi sinyallerdi. Sonuçta galibiyet güzel şeydi, taraftar için iyi bir yeni yıl hediyesi oldu. Fenerbahçe takımını kutluyorum.

Senin için hazırladığımız haberler