Fenerbahçe - Sevilla: 1-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
16.03.2023 - 22:17 | Son Güncellenme: 16.03.2023 - 22:57

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Fenerbahçe, Sevilla'yı Kadıköy'de 1-0 yendi. Fakat bu galibiyet çeyrek finale yetmedi. Maç sonucu, goller, yazılı özet.

Fenerbahçe - Sevilla: 1-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Sevilla ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, 2-0 kaybettiği maçın rövanşını 1-0 kazandı ama yetmedi. Sarı-Lacivertliler, 180 dakikalık turun genelinde daha iyi futbol oynayan taraf olsa da Sevilla'ya elenerek, Avrupa'ya veda etti. 

İspanya'da güzel oyun meyve vermedi, Fener yenildi

Fenerbahçe, son 16 turunun ilk maçını Sevilla'nın sahasında oynadı. Sarı-Lacivertliler özellikle müsabakanın ilk yarısını çok iyi oynadı. Fakat Kanarya gol sevinci yaşayamadı. Sevilla ise etkisiz oynadığı maçı bulduğu 2 golle önde tamamladı.

Sevilla tempoyu düşürdü, Fener ikiyi bulamadı

Kadıköy'e, İspanya'da aldığı galibiyetin avantajıyla gelen Sevilla maç boyunca tempoyu düşürmek istedi. Fenerbahçe, Enner Valencia'nın penaltı golüyle öne geçmeyi başarsa da maçı uzatmalara götürecek ikinci golü bulamadı.

İlgini Çekebilir
Batshuayi kahroldu! Büyük talihsizlik
Habere Git

Batshuayi sakatlandı, King girdi

16. dakikada Sevilla'nın kullandığı serbest vuruş sonrası Fenerbahçe hızlı çıkmak istedi. Topla buluşan Batshuayi, savunma arkasına sarkan Valencia'ya topu gönderemedi. Bir anda sekmeye başlayan Belçikalı, kendini yere bıraktı. Kasığında problem yaşayan Michy Batshuayi, sedye ile sahayı terk etti. Batshuayi'nin yerine Joshua King oyuna dahil oldu.

Ferdi'nin ortasını Telles kesti, hakem penaltı dedi

38. dakikada Ferdi Kadıoğlu, sağ tarafta Arda Güler'in pasını aldı ve çizgiden topu çevirmek istedi. Top savunmadan döndü. Ferdi Kadıoğlu elle oynama itirazında bulundu. Hakem penaltı kontrolü için VAR'dan gelecek cevabı beklemeye başladı. Hakem, VAR tavsiyesi üzerine monitöre gitti ve topun Telles'in eline çarptığını tespit etti. Penaltı kararı çıktı.

Tek golü golcü attı

Mücadelenin tek golü Enner Valencia'dan geldi. Bu sezon çok formda olan Ekvadorlu santrfor, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıyı gole çevirdi. Valencia, sol tarafa vurdu ve topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

İlgini Çekebilir
Sivas sıcak başladı, soğuk bitirdi! Elveda Konferans Ligi...
Habere Git

Dimitrovic soğuttu, taraftar kızdı! Oyun durdu...

Fenerbahçe'nin ikinci gol için yüklendiği bölümde Sevilla kalecisi Dimitrovic'in ağır hareketleri Sarı-Lacivertli taraftarların tepkisini çekti. Sahaya yabancı maddeler atılmaya başlandı. Dimitrovic kendisini yere bırakırken maçın hakemi oyunu durdurdu. Fenerbahçeli futbolcular kale arkası tribününe gelerek taraftarı sakinleştirdi.

2008 tekrarlanmadı

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselemeyen Fenerbahçe, 2008'deki hikayeyi tekrar yazamadı. Sarı-Lacivertliler 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile karşı karşıya gelmiş ve Kadıköy'de 3-2 kazanırken, İspanya'da 3-2 kaybetmişti. Kanarya, penaltı atışlarının sonunda çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

Tribünlerden istifa sesleri

Fenerbahçe tribünleri, yönetime tepki gösterdi. Sarı-Lacivertli taraftarlar "Yönetim istifa" tezahüratında bulundu. Bu tepki fazla uzun sürmedi.

Senin için hazırladığımız haberler