Fener'den zirve yolunda önemli bir 3 puan daha.

13.12.2015 - 22:31 | Son Güncellenme: 13.12.2015 - 22:31

Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehirspor karşında üstün oynadığını futbolunu skora yansıtarak zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı 1-0 kazanıp zirve yolunda önemli bir avantaja sahip oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehirspor karşında üstün oynadığını futbolunu skora yansıtarak zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı 1-0 kazanıp zirve yolunda önemli bir avantaja sahip oldu.

Konuk ekip Medipol Başakşehirspor açısından;

Takım halinde defansif anlamda agresif oynayarak, hızlı kontrataklarla skor üretmeyi amaçlayan bir oyun kurgusunu sahaya yansıtarak maça başladılar. İlk yarım saat rakipten gördükleri baskı karşısında fazla etkili olamadılar. Ancak ilk yarıda son çeyreğe girilirken orta alanda biraz daha koordineli oldular. İyi savunma yaparak Fenerbahçe’nin pas trafiğini engellediler. Orta alanda biraz enerjik çoğu zaman sert oyun kurgularıyla rakip ataklarını kale alanlarından uzak bölgede durdurmaya çalıştılar. Özellikle Fenerbahçe’nin kanat oyuncuları olan Caner ve Gökhan’ın hareket alanlarını iyi kapatarak onların ileriye rahat çıkmalarını engellediler. Zaman zaman da yakaladıkları ani kontrataklarla rakip stoperlere baskı kurup, Fenerbahçe savunmasını zorlamaya çalıştılar ancak skor adına beklenilen final vuruşlarında başarılı olamadılar ve ilk yarıyı gol yemeden kapattılar.

İkinci yarıda yine benzer oyun kurgularını sahaya yansıtmaya çalıştılar. Rakibe oranla topa biraz daha sahip oldukları bölümlerde yakaladıkları geniş alanları iyi değerlendiremediler ve geriye hızlı dönmekte oldukça zorlandılar. Bitime yaklaşık yirmi dakika kala Badji gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakınca konuk ekibin oyundaki gardı biraz daha düştü. Savunmaya iyice gömüldüler. Zaman zaman ileriye çıktıklarında geriye dönemediler. Yedikleri golde zaten benzeri bir pozisyondan geldi. Atak hazırlığı yapmaya çalıştıkları bir anda yaptıkları top kaybı Fenerbahçe atağına dönüştü ve sarı lacivertli takımın top tekniği yüksek ve sprinter oyuncularının kolektif hücum varyasyonu sonucunda yıldız oyuncu Nani’nin jeneriklere uygun harika şutu gol oldu ve Medipol Başakşehirspor takımı 1-0 geriye düştü. Kalan dakikalarda skoru değiştirmeye yönelik fazlaca bir etkileri olamayınca 3 puanı Fenerbahçe’ye bırakmak zorunda kaldılar.

Fenerbahçe’ye gelince;

Ligin takım halinde en dirençli ve iyi savunma yapan ekiplerinden birini konuk ediyordu. Rahat oynayarak kolay goller bulması zor olan bir maçtı. Özellikle orta sahada enerjik kanatları iyi kullanan, hızlı karşı ataklara çıkabilen tehlikeli bir rakipti konuk ekip Medipol Başakşehirspor.

Bütün bunlara rağmen sarı lacivertliler maça ofansif anlamda baskılı ve oyunu forse eden futbol kurgularını sahaya iyi yansıtarak maça başladılar. Takıma tempo yaptıran en önemli oyunculardan biri olan Alper’in daha 17. dakikada sakatlanarak oyunu terk etmesine rağmen yine de ilk yarım saat boyunca rakip savunmaya zor anlar yaşattılar. Pozisyonlar bulup ciddi tehlikeler ürettiler ancak ilk yarıda arzuladıkları golü bulamadılar.

İkinci yarıya da gol bulma parolasıyla başlayan Fenerbahçe yine üretken taraftı. Gerek kaleyi karşıdan gören ve gerekse kant varyasyonlarıyla rakip takım savunmasının dengesini bozan ataklar geliştirdiler. Hakem Cüneyt Çakır’ın hatalı kararlarına rağmen yine de demoralize olarak oyundan kopmadılar ve mücadeleyi bırakmadılar. Sert faullere, hakem hatalarına rağmen güçlerini ve kararlılıklarını rakibe iyi hissettirerek arzuladıkları golü maçın son bölümlerinde bulup altın değerinde önemli bir 3 puanı alarak zirve yolunda önemli bir virajı daha kayıpsız atlatmayı başardılar. Fenerbahçe takımını kutluyorum.

Senin için hazırladığımız haberler