Transfer | Fenerbahçe'ye Joshua King Bedava Gelebilir! Mariano Diaz'da Son Durum

Akın Ungan
05.07.2022 - 15:18 | Son Güncellenme: 05.07.2022 - 15:25

Watford'tan ayrılan Joshua King için Fenerbahçe'nin devrede olduğu iddia edildi. Real Madrid'in göndermek istediği Mariano Diaz transferinde ise Getafe devreye girdi.

Transfer | Fenerbahçe'ye Joshua King Bedava Gelebilir! Mariano Diaz'da Son Durum

Gelecek sezon için transfer hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, forvet bölgesine yapacağı takviye konusunda çalışmalarını devam ettiriyor. Sarı Lacivertliler'in, Watford'tan ayrılmasıyla serbest oyuncu statüsüne geçen Norveçli forvet Joshua King ile temasa geçtiği iddia edildi.

İstanbul'da görüşüldü

Sabah'ın haberine göre Fenerbahçe yönetimi, 30 yaşındaki santrforun menajeri ile İstanbul'da görüşme gerçekleştirdi. Transfer detaylarının konuşulduğu ilk görüşmeden olumlu sonuçların çıktığı belirtilse de küçük pürüzlerin kaldığı ifade edildi. Geçtiğimiz sezonu Watford forması ile tamamlayan Joshua King, çıktığı 33 karşılaşmada 5 gol, 3 asist kaydetti.

Madrid Diaz için kolaylık yapmaya hazır

Öte yandan Real Madrid'in yollarını ayırmayı planladığı Mariano Diaz transferinde ise Fenerbahçe'nin bekleyişi sürüyor. İspanyol kulübün Mariano Diaz için kolaylık sağlamaya hazır olduğu ifade edilirken, İspanyol basınındaki haberlere göre Madrid, 28 yaşındaki santrforun kiralık olarak gönderilmesi formülünü de gündemde tutuyor.

Daha fazla teklif bekliyor

Diaz'ın farklı bir takıma kiralanması durumunda maaşının bir bölümünü üstlenmeye hazır olan Eflatun-Beyazlılar'ın asıl hedefi ise oyuncuyu bonservisi ile satmak. Real Madrid'e maaliyeti vergilerle beraber 7.5 milyon Euro ve maaşı 3.6 milyon Euro olan Mariano Diaz ise takımdan ayrılmaya sıcak baksa da bu konuda aceleci davranmayarak, daha fazla teklif gelmesini bekliyor.

İlgini Çekebilir
Kim Min-Jae, Rennes'e transfer olacak mı? F.Bahçe'den açıklama
Habere Git

Menajeri açıkladı: Getafe devrede

Diaz'ı kiralayarak, maaş yükünün bir kısmını Real Madrid'in karşılamasını isteyen Fenerbahçe'ye rakip Getafe oldu. Diaz’in menaceri David Aranda, geçen hafta AS Gazetesi’ne konuşarak, “Mariano’nun isteği artık Real Madrid’den ayrılmak. Burada güzel günler yaşadı. Şimdi ona seveceği bir takım bulmaya çalışacağız. Şu an için ne olacağını bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Dominikli yıldızla Fenerbahçe dışında ilgilenen diğer takım Getafe. Ancak İspanyol ekibinin, Mariano’nun maaşını karşılama olasılığı son derece düşük görünüyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler