Ferdi Akıncı, Ajansspor'da duyurdu! Gazi Koşusu'nu bildi...

30.08.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 30.08.2020 - 17:53

94. Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Radyospor at yarışı uzmanı ve Türkiye Jokey Kulübü temsilcisi Ferdi Akıncı, 94. Gazi Koşusu hakkında ne dedi? İşte detaylar...

Ferdi Akıncı, Ajansspor'da duyurdu! Gazi Koşusu'nu bildi...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bugün (30 Ağustos Pazar) koşulacak. Dev derbiye 14’ü erkek, 1’i dişi olmak üzere 3 yaşlı 15 safkan İngiliz tayı katıldı.Yarışı Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı Call To Victory kazandı. 

Ferdi Akıncı, yarışı hangi safkanın kazanacağını bildi

Konu ile ilgili Radyospor at yarışı uzmanı ve Türkiye Jokey Kulübü temsilcisi Ferdi Akıncı, Ajansspor'dan Emrah Karalinç'e açıklamalarda bulundu. Akıncı, yarışı hangi safkanın kazanacağını doğru tahmin etti.

"Ahmet Çelik 6 kez kazanmayan çok yakın"

94. Gazi Koşusu'nu değerlendiren Akıncı, "15 adet 3 yaşli İngiliz safkanın hayatları boyunca sadece bir kez kez start alacakları Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 94. gerçekleştirilen yarışta ikramiye tam 1.750.000 TL. At sahibi primi, yetistiricilikle birlikte bu rakam 3 milyon TL ye yaklaşıyor. Pandemi dolayısıyla seyircisiz yapılacak 94 Gazi koşusunda yarış severe dağıtılacak ikramiye ise 5 milyon 500 bin TL oldu. Bu da bir rekor... Katılan 15 safkanın 14'ü erkek sadece 1 safkan dişi. 94 Gazi Koşusu'nda bir diğer önemli nokta ise, bu yarışı üst üste 5 kez kazanan jokey Ahmet Çelik 6. kez kazanmaya çok yakın. Kırılması güç bir rekoru daha da zorlaştırabilir. Bildiği isim Call To Victory katıldığı 11 yarışın 10 tanesini kazandı" dedi.

"Call To Victory favorim"

Ferdi Akıncı, yarışla ilgili tahmini hakkında ise "İlk yarışı hariç tüm yarışlarını kazanma başarısı gösteren Call To Victory favorim. Upper Cut için Akın Sözen de özel hazırlandı. Powerman, yarış süratli giderse sonlarda Lord Of Game, tempo yarışlarını seven Çakalınoğlu, King Man Go, Premium Mover, Prior önemli koşuda prestij kazanmak isteyecekler" yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler