Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'ndan Avrupa hayali, şampiyonluk açıklaması

Eren Tuncay
26.01.2023 - 11:48 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 12:57

Son dakika... Fenerbahçe'nin gösterdiği performansla göz dolduran futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'ndan Avrupa hayali, şampiyonluk açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin 23 yaşındaki yıldız oyuncusu Ferdi Kadıoğlu antrenman sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı; takım içi durumdan, şampiyonluk hedefine, oradan kişisel hayali olan Avrupa'ya birçok konuda konuştu.

"Daha dominant olmalıyız"

Fenerbahçe'nin daha baskın bir performans göstermesi gerektiğini söyleyen Ferdi, "3 puan önemli bir 3 puandı. Önümüzde oynayacağımız maçlarda daha dominant, daha baskın olmamız gerekiyor saha içerisinde. Bunun için de çabamızı sürdürüyoruz." dedi.

"Oynadıkça güçlendim"

Fenerbahçe'de süre buldukça kendine geldiğini ve kendini geliştirdiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Fenerbahçe'ye geldiğim ilk sezon çok fazla maça çıkma fırsatım olmadı, çok fazla oynayamadım. Dolayısıyla güçlü kalmak bu anlamda zordu benim için. Ama maç oynadıkça bu değişti benim için. İlk yıl bu benim için pek gerçekleşmedi. Son 3 yıla bakacak olursak çok fazla maçta süre aldım, maç içerisinde oyuna girdim ve bu saydığım unsurlar sizi çok daha güçlü kılıyor ve özgüveninizi de artırıyor. Bana göre en önemli unsurlar bunlar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin idmanında Emre Mor’a sürpriz
Habere Git

"Çok tecrübeli oyunculara sahibiz"

Takımda herkesin sorumluluğu olduğunu ve tecrübeli oyuncuların rolü olduğunun altını çizen 23 yaşındaki futbolcu, "Takım içerisinde çok fazla tecrübeli oyuncu var, sadece ben değil birçok takım arkadaşım oldukça tecrübeli ve herkesin de bu noktada sorumluluğu var. Diğer takım arkadaşlarım da birbirlerini fazlasıyla motive ediyorlar bu noktada. Evet, en eski oyuncuyum Fenerbahçe'de ama takımda başka oyuncular da var, tecrübeli oyuncular da var ve bu oyuncular daha önce şampiyonluk da yaşayan oyuncular. Dolayısıyla sadece benim değil, tüm takım arkadaşlarımın bu noktada önemli bir rolü var." şeklinde konuştu.

"Avrupa hayalim var ama..."

Avrupa'da forma giymek istediğini ancak öncelikli hedefinin Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamak olduğunu aktaran Ferdi Kadıoğlu, "Avrupa'ya gitme hayalim var, Avrupa'da futbol oynama hayalim var. Ama bizler şu an takım olarak şampiyonluk için çabalıyoruz ve buna odaklanmış vaziyetteyiz. Şu an için odak noktam sadece Fenerbahçe." dedi.

En verimli olduğu pozisyon neresi?

Görev verilen her pozisyonda oynamaya devam edeceğini ancak favori pozisyonunu da gelen bir soru üzerine söyleyen Ferdi, "Favori pozisyonum 10 numara pozisyonu. Ama kenarlarda oynamaktan da mutlu olduğumu söyleyebilirim. Dolayısıyla benim hangi pozisyonda oynadığım benim açımdan çok fazla önemli değil. Şu an itibarıyla oynadığım pozisyonlarda da iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum ve oynadığım pozisyonlara odaklanıyorum. Hocam bana görev verdiği takdirde hangi pozisyon olursa olsun oralara odaklanıyorum. Bu saydıklarınız dışında başka pozisyonlar da olursa eğer oralarda da oynamak için elimden gelenin en iyisini ortaya koyarım. Ama bu 10 numara söylemim tabii ki şakaydı." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz, Hollanda'da tarihe geçti
Habere Git

Jorge Jesus sonrası neler değişti?

Fenerbahçe'nin sezon başında başına geçen Joırge Jesus hakkında açıklama yapan Ferdi Kadıoğlu, "Geçen yıllaran itibaren gelişen bir sürecimiz var, geliştiğimizi düşünüyorum. Oldukça gelişim kaydediyoruz ve bu gelişimi de bu hocayla beraber sürdürüyoruz. Ben de kendi özelliklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Tabii ki hocanın da kendi bildikleri ve özellikleri var. Taktik anlamda güçlü yanlarımız olduğunu düşünüyorum. Hocanın da aynı şekilde güçlü yanları var. Ve defansif yönümü de çok daha iyi geliştirdiğimi düşünüyorum bu hocayla beraber. Takım olarak da kendimizi geliştiriyoruz. Ben de kişisel olarak maçlarda en iyimi ortaya koymaya çalışıyorum. Kendi oyun stilimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Hocamızın da tabii ki bu noktada bizlere fazlasıyla yardımcı oluyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler