Ferdi Kadıoğlu bu kez 'sağdan' geldi

09.12.2020 - 14:20 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 14:28

Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de geçen yıl genellikle sol kanatta yer bulan Ferdi Kadıoğlu, bu sezon sağ açıkta forma buldu. Genç oyuncu, Türkiye Kupası'ndaki Sivas Belediyespor maçından sonra Yukatel Denizlispor maçında da asistlere devam etti. Ener Valencia'nin sakatlanmasının ardından sağ kanat Ferdi Kadıoğlu'na emanet edilecek. Ferdi Kadıoğlu'nun Fenerbahçe performansı haberimizde...

Ferdi Kadıoğlu bu kez 'sağdan' geldi

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu performansı ile göz dolduruyor. Sarı lacivertli takıma 2018 yaz transfer döneminde Hollanda ekiplerinden Nijmegen’den gelen genç yıldız. Türkiye kariyerinin başlarında daha çok U21 takımı ile maçlara çıktı. O dönemki teknik direktör Phillip Cocu, zaman zaman Ferdi Kadıoğlu’na A takımda da yer verdi.

A Milli Takım'da görev alması için hazırlık yapılıyor

Sonuçlar beklediği gibi gitmeyince Hollandalı teknik adam ayrıldı. Ersun Yanal’ın takımın başına gelmesiye Ferdi Kadıoğlu A takıma girdi. Geçen sezon pandemi nedeniyle ara verilen Süper Lig’in yeniden başlaması sonrası takımın değişilmez oyuncularından oldu. Özellikle bu maçlarda solda görev yapan oyuncunun başarılı performasından sonra Hollanda alt yaş milli takım kategorilerinde forma giyen Kadıoğlu'nun Türkiye A Milli Takımı'na alınması için çalışma yapıldığı bizzat Şenol Güneş tarafından dile getirildi.

Ferdi Kadıoğlu neden yedeklerde kaldı?

Kadıoğlu, bu sezon başında teknik direktör Erol Bulut yönetiminde Topuk Yaylası Kampı’nda da başarılı gözüktü. Ancak Süper Lig’de sezon başladığında Ferdi Kadıoğlu’nun performansı düştü. Yaşadığı sakatlıklar da buna eklenince genç oyuncu yedek kulübesinde kaldı.

Erol Bulut'a mesaj

Antrenmanlarda isteğini kaybetmeyen Ferdi Kadıoğlu bunun meyvelerini almaya başladı. Önce Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Sivas Belediyespor maçında sağ açıkta gösterdiği performans ile hocası Erol Bulut’a hazır olduğunun mesajını verdi.

Ferdi Kadıoğlu beğeni toplamaya başladı

Beşiktaş maçının ikinci yarısında forma şansı buldu. Yukatel Denizlispor karşılaşmasına haftalar sonra sağ açıkta ilk 11’de çıktı. Ferdi Kadıoğlu 1 asist yaparken maçta ortaya koyduğu futbol ile beğeni topladı.

Malatyaspor maçında 11'de olacak mı?

21 yaşındaki oyuncu sağ açıkta Enner Valencia ve Sinan Gümüş ile forma rekabeti yaşıyor. Valencia'nın sakatlanmasından sonra Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ferdi Kadıoğlu kaç gol ve asistlik katkı yaptı?

Ferdi Kadıoğlu’nun şu ana kadar Fenerbahçe’de 41 maça çıkarken 6 gol 8 asistlik katkı yaptı. Geçen 31 maçta 6 gol 5 asist yapan 21 yaşındaki futbolcunun 30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Orijinal bölgesi forvet arkası olan Ferdi Kadıoğlu yan mevki olarak sağ ve sol kanatta da görev yapabiliyor.

Ferdi Kadıoğlu kimdir?

7 Ekim 1999 tarihinde Arnhem'da doğan Ferdi Kadıoğlu Hollanda'da Türk bir baba ve Kanada doğumlu Hollandalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.Hollanda'nın çeşitli altyapı takımlarında forma giydikten sonra ESA Rijkerswoerd'dan NEC Nijmegen'in genç takımına geldi. 2016 yılında A Takıma yükselme başarısı gösteren Ferdi Kadıoğlu sağ ayağını daha etkili kullanıyor.  21 yaşındaki Hollanda U16, U17, U18 ve U19 Milli takımlarında da forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler