Ferdi'ye yok Alper'e var!

17.02.2020 - 13:46 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 10:57

Ferdi'ye yok Alper'e var!

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon NEC Nijmegen'den transfer ettiği Ferdi Kadıoğlu, bu sezon Ersun Yanal'ın en önemli kozlarından bir tanesi. Ancak genç oyuncunun hiçbir lig maçında ilk 11'de tercih edilmemesi dikkat çekiyor. 

Ferdi Kadıoğlu için geçen sezon kayıp geçti. Ligde hiç şans bulamayan genç oyuncu sadece Giresunspor ile oynanan kupa maçında 13 dakika görev alabilmişti. Yaz kampında ise Ersun Yanal'ın gözüne girdi ve hazırlık maçlarında önemli süreler aldı. Ligin ilk 4 karşılaşmasında da oyuna sonradan girerek 1 gol 1 asistlik bir katkı yaptı. 

Yedekten 2 gol 1 asist!

Ancak bu performansa ve mevkisindeki futbolcuların sakatlıklarına rağmen Ersun Yanal onu hiçbir lig maçında ilk 11'de görevlendirmedi. Tam 12 maç oyuna sonradan giren Ferdi süre aldığı 252 dakikada 2 gol attı, 1 asist yaptı.

Fenerbahçe 5-0 Gaziantep FK (Skoru 5-0 yapan gol)
Başakşehir 1-2 Fenerbahçe (Skoru 2-1 yapan golün asisti)
Fenerbahçe 5-2 Gençlerbirliği (Skoru 4-1 yapan gol)

Alper Potuk'un 11'i var, Ferdi'nin yok!

Ferdi Kadıoğlu'nun bölgesinde oynayan futbolculardan en çok 11'de çıkan isim Tolga Ciğerci oldu. 16 maça ilk 11'de başlayan 27 yaşındaki oyuncu 2 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.

Onu 15 maçlı Garry Rodrigues takip ediyor. Yıldız oyuncunun 3 gol 3 asisti var.

Deniz Türüç 8 maç (2 gol, asisti yok), Victor Moses 6 maç (1 gol 1 asist) ve Alper Potuk da 1 maç (gol veya asisti yok) 11'de görev aldı.

Alper Potuk, 12. haftadaki Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk 11'de sahaya çıkmış ve ileri uçta görev almıştı. O maçta Muriç, Kruse ve Mevlüt sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyordu. 

Oyuna sonradan girmede lider!

Ferdi Kadıoğlu bu sezon ligde 12 maçta oyuna sonradan girerek bu alanda takım lideri oldu. Onu 9 maçla Deniz Türüç, 7 maçla Tolgay Arslan ve 6 maçla Mevlüt Erdinç ile Jailson takip ediyor. 

Öte yandan Ersun Yanal'ın vazgeçilmezlerinden Tolga Ciğerci tam 4 maçta ilk yarı bitimiyle birlikte oyundan alındı.

Kupanın vazgeçilmezi!

Ferdi Kadıoğlu için kupa maçları ise farklı bir havada geçiyor. Tarsus İdmanyurdu'yla oynanan ilk maçta cezalı olan genç oyuncu sonraki 6 maçta da 90 dakika sahada kaldı ve 2 gol 1 asistlik bir performans sergiledi. 

Galatasaray derbisinde 11 çıkacak mı?

Fenerbahçe bu hafta sonu evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek. Garry Rodrigues ve Emre Belözoğlu sakatlıkları, Luiz Gustavo da cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Ersun Yanal'ın ilk 11'de Ferdi Kadıoğlu'nu tercih edip etmeyeceği merak konusu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler