Fernando Alonso: "Fransa GP, Monaco ve Bakü'den farklı olacak"

Orhan Gülek
14.06.2021 - 22:41 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 23:11

Formula 1’de Fernando Alonso, bu hafta koşulacak olan Fransa Grand Prix öncesi takımın durumunu ve kendi performansını değerlendirdi.

Fernando Alonso: "Fransa GP, Monaco ve Bakü'den farklı olacak"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1’e Alpine takımıyla dönen Fernando Alonso, bu hafta sonu arka arkaya yapılacak üçlü yarıştan ilki olan Fransa Grand Prix öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İspanyol pilot, Fransa GP'nin düzenleneceği pist olan Paul Ricard'a yabancı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Monaco ve Bakü'de yaşadıklarımızdan farklı olacak"

"Pist için bazı küçük değişiklikler yapıldı, asfalt yenileme vb. Bu yüzden hafta sonu erkenden değerlendireceğiz. Pistte oldukça fazla yüksek hızlı bölüm var ve 10. viraj bu modern Formula 1 arabalarında eğlenceli olacağa benziyor. Pist içerisinde çok sayıda kaçış alanı var, bu da bariyerlere çarpma ihtimalini azaltıyor.Bu Monaco ve Bakü'de yaşadıklarımızdan farklı olacak ve umarım taraftarlar için bir gösteri yapabiliriz" dedi.

Geçtiğimiz hafta Bakü Grand Prix'sinde altıncı olarak bu yılki en iyi sonucunu alan İspanyol pilot Alonso, yakaladığı momentumunu koruyup koruyamayacağı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Daha iyiye gittiğimi hissediyorum"

"Doğruyu söylemek gerekirse giderek daha iyi hissediyorum ve genel görüş farklı bile olsa Portimao'da oldukça hızlı olduğumu düşünüyorum. Portimao ve Monako'daki sıralama turlarında geride kaldım ve büyük bir bedel ödedim. Fakat antrenmanlarda rekabetçiydik ve son üç ya da dört yarışa baktığımızda pazar günleri hep hızlıydı. Haliyle durum böyle olduğunda giderek daha iyiye gittiğimi hissediyorum. Mutluyum ve kendime güveniyorum. Takımla çok iyi çalışıyorum. Fransa'da lastik yönetimi, güven ve lastikleri anlama konusunda bir adım daha atmayı bekliyorum. Şimdiye kadar altı yarış yaptık ikisi benim için yeniydi, ikisi de Monako ve Bakü gibi cadde yarışlarıydı, yani şampiyonanın şimdiye kadarki %70'lik bölümü çok zorluyordu. Çok yakında durum biraz daha normale dönecek." 

Fransa Grand Prix'si öncesi pilotlar klasmanında puan durumu şöyle;

  1. Max Verstappen (Hollanda): 105 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 101
  3. Sergio Perez (Meksika): 69
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 66
  5. Charles Leclerc (Monako): 52 
  6. Valtteri Bottas (Finlandiya): 47
  7. Carlos Sainz Jr. (İspanya): 42
  8. Pierre Gasly (Fransa): 31
  9. Sebastian Vettel (Almanya) 28
  10. Daniel Ricciardo (Avustralya): 26
  11. Fernando Alonso (İspanya) 13
  12. Esteban Ocon (Büyük Britanya) 12
  13. Lance Stroll (Kanada) 9
  14.  Yuki Tsunoda (Japonya) 8
  15. Kimi Raikkonen ( Finlandiya) 1

2021 Fransa Grand Prix ne zaman?

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl iptal edilen Fransa Paul Ricard Grand Prix'si 20 Haziran 2021 Pazar günü saat 15.00’de koşulacak.

Fransa Paul Ricard Grand Prix'si hangi kanalda?

Tüm dünyada milyonlarca izleyicisi bulunan ve motor sporlarının en prestijli yarışlarından biri olan Formula 1 Fransa Paul Ricard Grand Prix'si S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı olarak yayınlanacak....

Senin için hazırladığımız haberler