Fernando Alonso geleceğiyle ilgili kararı açıkladı!

Furkan Sönmez
02.04.2024 - 16:50 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 17:12

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, geleceğiyle ilgili kararı yaz ayından önce duyuracağını söyledi. İşte detaylar.

Fernando Alonso geleceğiyle ilgili kararı açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in 42 yaşındaki İspanyol pilotu Fernando Alonso, geleceğiyle ilgili kararı yaz aylarında alacağını ifade etti ve açıklamalarda bulundu. F1 TV'ye konuşan tecrübeli pilot, "Ne zaman bir takımdan ayrılacağıma ve ne zaman bir takıma katılacağıma ben karar verdim. 2018'de Formula 1'i ne zaman bırakacağıma ve ne zaman geri döneceğime de ben karar verdim. Şimdi de gelecek yıl ne yapacağıma ben karar vereceğim. Başkalarının ne yaptığını takip etmeyeceğim ve kaderimi onların belirlemesine izin vermeyeceğim" dedi.

"Yaza kadar beklemek istemiyorum"

Geleceğiyle ilgili kararı yaz ayından önce vermek istediğini ifade eden tecrübeli pilot, "Yaza kadar beklemek istemiyorum. Çok çabuk bir karar vermek istemiyorum fakat acele etmek ve gelecek yılı düşünmeden karar vermek de istemiyorum" diye konuştu.

Mercedes mi yoksa Red Bull mu?

Formula 1 medyasındaki haberlere göre Mercedes ve Red Bull, sezon sonunda Aston Martin ile sözleşmesi sona erecek olan Fernando Alonso'yu kadrosuna katmak istiyor. Sezon başında Lewis Hamilton'ın 2025 sezonunda Ferrari'ye katılacağının açıklanmasının ardından Mercedes'te bir koltuk boşa çıktı. Bir yandan da Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez'in sözleşmesi de sezon sonunda sona erecek. Bu iki güçlü takım da kadrolarına Fernando Alonso gibi deneyimli bir pilotu katmayı istiyor.

Fernando Alonso'nun 2024 sezonu

İlk üç yarışta podyum başarısı elde edemeyen tecrübeli pilot, topladığı 16 puanla 8. sırada yer aldı. Takım arkadaşı Lance Stroll'ün 7 puan önünde yer alan Alonso, ilk yarışı 9. sırada, ikinci yarışı 5. sırada ve son Avustralya GP yarışında ise aldığı 20 saniyelik ceza sonrasında 8. sırada tamamladı. Alonso'nun ceza almasının sebebi, son turda Mercedes pilotu George Russell'ın kaza yapmasına neden olmasıydı.

Senin için hazırladığımız haberler