Fernando Alonso: "Hamilton'a karşı savunma yaptık ama..."

Furkan Sönmez
12.06.2024 - 03:31 | Son Güncellenme: 12.06.2024 - 03:36

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, Kanada Grand Prix'sini değerlendirdi ve takımın son durumunu bildirdi. Detaylar.

Fernando Alonso: "Hamilton'a karşı savunma yaptık ama..."

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in deneyimli pilotu Fernando Alonso, geçen sezonki perfomansının oldukça uzağında görünüyor. Pilotlar sıralamasında 9. sırada yer alan Alonso, Kanada GP'de elde ettiği 6. sırayı değerlendirdi.

"Hamilton'a karşı savunma yaptık ama..."

Yarış sonrasında F1 TV'ye demeç veren 42 yaşındaki pilot, “Yarış boyunca yapacak pek bir şey yoktu. Öndekiler biraz fazla hızlıydılar ve arkadan gelen çok fazla tehdit yoktu. Lewis'e karşı biraz savunma yaptık ama, pistteki en hızlılarından biriydi. Yani bu pozisyonu kaybetmemiz an meselesiydi. Bence herkes için zor bir yarıştı. Pist kurumaya başladığı zaman bile sadece iki metrelik bir çizgiye sahipti, bu yüzden gidecek çok yeriniz yoktu. Sonuç olarak günü kurtardığımızı düşünüyorum. Takım için çifte puan aldık, bu yüzden mutlu olmalıyız" dedi.

"Bence yarışta maksimumu aldık"

Altıncı sıranın maksimum sonuç olup olmadığına yanıt veren Alonso, “Bence yarışta maksimumu aldık. İyi olan şey, getirdiğimiz paketleri ve aracı giderek daha iyi anlıyor olmamız. Bence yarış sadece bizim için değil, herkes için en zor yarışlardan biriydi. Bu kadar turda hiçbir şey olmamasına şaşırdım çünkü şartlar çok zordu. Buna rağmen hiçbir olay olmadı, hiçbir şey yaşanmadı. Bu yüzden herkese tebrikler" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler