Fernando Alonso'dan iddialı sözler: "En iyisi benim"

24.03.2021 - 18:03 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 18:16

2 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, yeni sezonda iddialı olduklarını belirterek "Vettel, Hamilton, Verstappen gibi isimlerle yarışmak güzel bir meydan okuma olacak ama ben hala griddeki en iyi pilotum." ifadelerini kullandı.

Fernando Alonso'dan iddialı sözler: "En iyisi benim"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

İki dünya şampiyonluğu bulunan ve 2018 yılında Formula 1'e veda edip tekrar pistlere geri dönen Fernando Alonso, yeni sezonda oldukça iddalı.

BBC Sport'a verdiği röportajda konuşan Alpine pilotu Alonso, yeni sezon hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Çok rekabetçi bir sezon olacak"

"Harika olacak ve alt kategorilerde harika performanslar sergileyen bazı genç ve yetenekli pilotlarla rekabet etmeyi dört gözle bekliyorum. İki yıl önce burada olan şampiyonlar: Lewis, Sebastian, Kimi, hatta hala genç kuşaktan olan Verstappen bile dört veya beş yıldır en yüksek seviyede yarışıyor. Bence çok rekabetçi bir sezon olacak."

"Griddeki en iyi pilotum"

Pistteki rakipleriyle kıyaslanması hakkında ise Alonso "Vettel, Hamilton, Verstappen gibi isimlerle yarışmak güzel bir meydan okuma olacak ama ben hala griddeki en iyi pilotum. Açıkçası başarılı olmak ve şampiyonluklar kazanmak amacıyla Formula 1'e dönüyorum" açıklamasında bulundu.

Formula 1'de 9 yıl sonra bir ilk yaşanacak

Öte yandan Alonso'nun Formula 1'e geri dönmesiyle birlikte 2012'den sonra ilk defa gridde toplam 14 şampiyonluğa sahip pilotlar yer alacak.

Michael Schumacher'in F1'deki son senesi olan 2012'de, Schumacher'e ek olarak Alonso (2), Vettel (2), Raikkonen (1), Jenson Button (1) ve  Hamilton (1) gridde bulunuyordu.

Bu sezon ise Alonso ile birlikte Lewis Hamilton(7), Vettel (4) ve Raikkonen (1) bulunuyor.

Alonso'nun kariyeri

39 yaşındaki İspanyol pilot Alonso, F1 kariyerinde 2006 ve 2007 sezonları olmak üzere iki kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. 

Toplam 314 yarışa katılan Alonso, 32 yarışta damalı bayrağı gören ilk pilot olurken, 97 kez de podyuma çıkma başarısı göstermiştir.

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler