Fernando Alonso'dan Türkiye GP öncesi olay sözler

Orhan Gülek
07.10.2021 - 18:31 | Son Güncellenme: 07.10.2021 - 18:48

Fernando Alonso, Türkiye GP öncesi yaptığı açıklamada FIA'nın Formula 1'de farklı sürücüler için farklı kurallar kullandığını iddia etti

Fernando Alonso'dan Türkiye GP öncesi olay sözler

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı Türkiye Grand Prix'sine artık az bir zaman kala pilotlardan gündem olacak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Alonso: "Farklı kişilere farklı kurallar uygulanıyor"

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda iki şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot Fernando Alonso, geçtiğimiz haftalarda yapılan Rusya Grand Prix'deki yarışın startında ilk şikanı kesmesine verilen tepkinin, Formula 1’de “farklı kişilere farklı kurallar” olduğunu kanıtladığını söyledi.

Ne Olmuştu?

2005-2006 yıllarında Renault Takımıyla iki kez dünya şampiyonu olan Fernando Alonso,  iki hafta önceki Rusya Grand Prix’si öncesindeki piste çıkış turlarında, ikinci virajdaki kaçış alanını kullanmıştı ve bu hareketi, yarışın ilk turunda da yaptı.

FIA, herhangi bir avantaj sağlamadığı için Alonso’ya herhangi bir ceza vermedi ancak İspanyol sürücünün bu hareketi, sıra kaybetmediği için de tepki çekti.

Alonso, kendisinin daha fazla incelendiğine inanıyor

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek Türkiye GP öncesinde bu hareketi sorulan Alonso, İstanbul’da bu konudaki soruları görmesinin sebebi olarak, yaptıklarının daha fazla incelendiğini kanıtladığını iddia etti.

Alpine sürücüsü Alonso, Sochi’de yaptıklarına gösterilen tepkinin, bir çok şeyi doğruladığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 “Farklı kişiler için farklı kurallar var. Ya da farklı kişiler için farklı konuşmalar var.”

Alonso, Norris'e atıfta bulundu

Alonso, McLaren sürücüsü Lando Norris’in Rusya’da pit girişi çizgisini kesip ceza almamasına da atıfta bulunarak “Bakalım pit girişinde beyaz çizgiyi kesen bir sonraki kişi nereli olacak ve hangi cezayı alacak.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler