Fernando Alonso'ya Max Verstappen engeli! Red Bull...

Furkan Sönmez
15.06.2024 - 01:35 | Son Güncellenme: 15.06.2024 - 01:51

Red Bull takımı için flaş bir iddia ortaya atıldı. Aston Martin takımından Fernando Alonso'nun Red Bull' transferini Verstappen engel oldu. İşte tüm detaylar.

Fernando Alonso'ya Max Verstappen engeli! Red Bull...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Sergio Perez ile geçmiş haftalarda 2 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Avusturya ekibi, Aston Martin pilotu Fernando Alonso'yu kadrosuna katmak istedi.

Fernando Alonso'ya Verstappen engeli

Christian Horner yönetimindeki Red Bull, 2025 sezonu için Max Verstappen'in yanına tecrübeli ve şampiyonluğa uygun bir pilot getirmek istedi. AMF1 News'in haberine göre Horner, Fernando Alonso ile ilgilendi ama takımın 3 kez dünya şampiyonu apoletli pilotu Max Verstappen'den veto geldi. Hollandalı yıldız pilot, 42 yaşındaki Fernando Alonso'yla aynı takımda yer almak istemedi ve Perez'le sözleşme yenilenmesini talep etti.

Red Bull'un isteği Verstappen'e takıldı

Red Bull yönetimi, Fernando Alonso'yu kadroya katmak için oldukça istekliydi. İspanyol pilotla da görüşen Red Bull, 2025 sezonu için Alonso'yu kadrosuna katmaya çok yakındı. Verstappen ise bir pilotla şampiyonluk yarışına girmektense yanına kendi şampiyonluğuna yardım edebilecek bir pilotu tercih etti. Bu sonuçla birlikte Red Bull, 2026 yılına dek Sergio Perez ile yeni sözleşme imzaladı.

Fernando Alonso'nun 2024 performansı

Geçen sezonu 206 puanla 4. sırada tamamlayan Fernando Alonso, bu sezon 9. yarıştan sonra 41 puanla 9. sırada yer aldı. Bu sezon podyumda yer alamayan Alonso, sezon başında Aston Martin ile 2026 yılına dek yeni sözleşmeye imza attı. Yıldız pilot, sözleşmesi tamamlandığında 44 yaşında olacak.

Senin için hazırladığımız haberler