Fernando Alonso, Suudi Arabistan GP'de 100. kez Podyumda | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
19.03.2023 - 22:17 | Son Güncellenme: 20.03.2023 - 01:50

Fernando Alonso, Suudi Arabistan GP'de 10 saniye cezaya çarptırıldı ancak cezası daha sonra iptal edildi. Böylece İspanyol pilot, kariyerinde 100. kez podyumda çıktı.

Fernando Alonso, Suudi Arabistan GP'de 100. kez Podyumda | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix'sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Max Verstappen, 15. sıradan başladığı yarışı 2. sırada noktalamayı başardı. Fernando Alonso üçüncülüğü cezayla kaybetmesine rağmen itirazın ardından podyuma döndü.

Alonso, yarışın başında ceza aldı

2023 Suudi Arabistan Grand Prix'sine ikinci sıradan başlayan ve ilk turda Sergio Perez'i geçerek liderliğe yükselen Alonso, starttaki yerinde düzgün durmadığı gerekçesiyle 5 saniye zaman cezası almıştı.

Evdeki hesaplar çarşıya uymadı

Alonso, güvenlik aracıyla bu cezayı yarıştaki tek pitinde çektiğini düşündü ancak evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Öyle ki Alonso'nun pitinde 5 saniyeden önce işlem yapıldığı, bu yüzden cezanın doğru çekilmediği gerekçesiyle 10 saniye zaman cezası verildi.

İlgini Çekebilir
Perez, Cidde'de geceyi aydınlattı!
Habere Git

Alonso, 100. podyumuna çıktı

Ceza sonrası Fernando Alonso'dan üçüncülük kupası geri alındı ve Mercedes pilotu Russell'a gitti. Ancak daha sonra Fernando Alonso'ya verilen 10 saniyelik zaman cezası iptal edildi. Aston Martin pilotu böylece üçüncülük kupasını geri almış oldu.

Cidde'de Formula 1 kariyerinin 100 numaralı podyumunu elde eden Aston Martin'in İspanyol pilotu için unutulmaz bir yarış geride kaldı.

Fernando Alonso'nun kariyeri

Fernando Alonso, 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı. Fakat kariyerine bakıldığında çok daha fazlasını elde edebilirdi.

Alonso, şeytanın bacağını kıramıyor

2007 yılında şampiyonluğu son yarışta kaybeden Alonso, aynı kaderi 2010 ve 2012 yıllarında da yaşamıştı.

İspanyol pilot, yarıştığı süre zarfında otoriteler tarafından hep en iyi sürücülerden biri olarak görüldü. Çoğu kişi onun hak ettiği şampiyonluk sayısına sahip olmadığını da düşünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler