Fernando Muslera: "38 yaşındaki futbolcu artık yaşlı değil"

20.07.2024 - 09:43 | Son Güncellenme: 20.07.2024 - 10:07

Yıllardır Galatasaray'ın kalesini koruyan tecrübeli eldiven Fernando Muslera, Avusturya kampında gündeme ve geçmiş döneme dair açıklamalarda bulundu.

Fernando Muslera: "38 yaşındaki futbolcu artık yaşlı değil"

AJANSSPOR HABER

13 sezondur Galatasaray'ın kalesini koruyan Uruguaylı eldiven Fernando Muslera, sarı-kırmızılı ekiple Avusturya'da kamptayken Fanatik'e özel açıklamalarda bulundu.

"Çok zor bir sezondu"

Fenerbahçe ile bu sene verdikleri şampiyonluk yarışının farklı bir sezon oluşturduğunu söyleyen Muslera: "Çok garip, çok farklı, zor bir sezondu, 2 takım da çok puan topladı. Bizim için sonu mükemmel oldu.Tekrar şampiyon olduk. Galatasaray’ın karakterinde şampiyonluk var. Omuzlarını ve kafasını hiçbir zaman düşürmeden hedeflerine ulaşmak var.

Bizim kadar çok şampiyon olan var mı?

Bizim için her yıl çok önemli. 13 yılda 7 kez şampiyon olduk. Bu yüzde 50’den fazla bir oran. Tam olarak bilmiyorum ama bu kadar kısa sürede bu kadar çok şampiyon olan takım var mı? Belki bu da bir rekor. Hedefimiz bu sezon da şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de bu kadar uzun kalacağımı asla düşünmedim"

Galatasaray'a transfer sürecini anlatan 38 yaşındaki file bekçisi: "Aslında Türkiye'de bu kadar uzun kalacağımı beklemiyordum. Hayatımın neredeyse yarısını burada geçireceğimi düşünemezdim. Çok mutluyum. Çok güzel günlerim oldu. 2011’de aldığım bu karar, çok doğru bir kararmış. İyi ki bu kararı almışım. İyi günde kötü günde herkesten destek gördüm.

Fatih Terim ve Taffarel istifa etti

Hatırladığım kadarıyla, Lazio ile kontrat yenileme sürecindeydik ancak süreç biraz uzayınca Fatih Terim ve Taffarel devreye girdi. Çok ısrarcı ve istekliydiler. Beni ikna etmeyi başardılar. Sonunda Lorik Cana ile takas oldum, İstanbul’a geldim. Aslında Lazio ile anlaşma aşamasındaydık. Fatih Terim ve Taffarel’in ısrarı transferi gerçekleştirdi.

38 yaş artık yaşlı değil

Futbol artık evrildi. Beslenme, çalışma metotları değişti. Artık 38 yaşındaki bir futbolcuya ‘yaşlı’ diyemeyiz. 38 yaşındaki bir oyuncu ‘Önümde 3-4 sene daha var’ diyebiliyor. Bu konu ile alakalı bir kararım yok. Çalışmaya devam.

Kaleci az değer verilen bir pozisyon

Kalecilerden daha az teknik direktör çıkmasının sebebini bilmiyorum. Şunu da söylemek gerek ki, kaleci futbolda daha az değer verilen bir pozisyon. Kaleci sakatlanınca oyun durur. Futbolcu sakatlanırsa oyun devam eder.

Futbol tarihinin en belirleyici pozisyonu

Kaleciler göre futbol tarihinin en iyi ve en belirleyici pozisyonunda oynayan oyuncular. Çocuklara sorsan ‘9 numara mı oynarsın, 10 numara mı veya kaleci mi oynarsın? diye, çoğu 9 veya 10 olmak ister. Kaleci olmak isteyen çok azdır. Kalecilere ‘deli’ derler. Yüzünüze top gelmesi için deli olmanız lazım" dedi.

"Hatıra kalsın istedik"

Eşiyle birlikte vücuduna yaptırdğı Ay-Yıldız dövmesini açıklayan Muslera: "Eşimle planlamıştık. İlerisi için anı olsun, bize inanılmaz sevgi gösteren bir halkın bayrağının hatırası kalsın istedik. Sadece sportif anlamda değil. İlk 2 çocuğumun dünyaya geldiği yer olarak da çok sevdiğimiz bir ülkeden bizlere hatıra kalsın istedik" dedi.

"Burak Yılmaz'dan alamadım!"

Evinde bazı futbolcuların kramponlarını sakladığı söyleyen tecrübeli eldiven: "Evimde başka futbolculara ait 3 çift krampon var. Suarez, Drogba ve Icardi’nin. Aslında Burak Yılmaz’dan da istemiştim ama ondan alamadım" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler