Fernando Muslera dönüş tarihini açıkladı!

21.12.2020 - 16:01 | Son Güncellenme: 21.12.2020 - 16:10

Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giyen ve geçen sezon Çaykur Rizespor maçında ayağı kırılan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, geri dönüş tarihi ve sözleşme durumu ile ilgili net açıklamalarda bulundu. Muslera, "Benim önceliğim her zaman Galatasaray olmuştur. Galatasaray benim ailem, yuvam ve bana kal derlerse istedikleri kadar kalırım" dedi. İşte detaylar...

Fernando Muslera dönüş tarihini açıkladı!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, geri dönüş tarihi, tedavi süreci ve geleceği ile ilgili ülkesinin basınına konuştu. 

"Ocak ayında %100 hazır olacağım"

Ülkesinde yayın yapan Teledoce adlı kanaldaki bir programa bağlanan ve Fotomaç'ın delerdiği habere göre Muslera, "Ocak ayında %100 hazır olacağım. Mart ayına kadar çok sayıda maç yapacağız. Hocam Celso ile konuşacağız ve Galatasaray için en iyi seçenek neyse onu gerçekleştireceğiz" dedi..

"Tedavimin Uruguay'da sürmesi iyileşmeme yardımcı oldu"

Tecrübeli eldiven ayrıca, tedavi süreciyle ilgili de, "Tedavimin Uruguay'da sürmesi iyileşmeme yardımcı oldu. Tüm ailem, ablam, eşim ve çocuklarım işbirliği yaparak bana yardımcı oldular. Çünkü ben oldukça huzursuz bir insanım, sürekli aktif olmam gerekiyor ve onlar da sakin kalmam için bana yardımcı oldular." ifadesini kullandı.

"Dünya Kupası'nda oynayabilmek en büyük hayalim"

Dünya Kupası'nda oynamak istediğini söyleyen Muslera, "2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda oynayabilmek en büyük hayalim, çok istiyorum. Gelişmekte olan genç ve yetenekli bir oyuncunun önünü Fernando Muslera'nın kesmesine izin veremem.

"Galatasaray ile yeni sözleşmeyi konuşmadık"

Ben ne başardıysam Galatasaray'da başardım. 10 yıldır buradayım ve kulüp, genelde yeri doldurulabilecek olan isimleri gönderiyor. Galatasaray ile yeni sözleşmeyi konuşmadık, zamanı gelince konuşuruz ama benim önceliğim her zaman Galatasaray. Galatasaray benim ailem, yuvam ve bana kal derlerse istedikleri kadar kalırım" şeklinde konuştu. 

"Avrupa'daki birçok takım, genç kalecileri transfer etmek ister"

"Avrupa'dan bir teklif gelse ayrılır mısın?" sorusuna Uruguaylı kaleci, "Haziran ayında 35 yaşıma gireceğim. Avrupa'daki birçok takım, genç kalecileri transfer etmek ister ve bu en mantıklı olanıdır. Ben ne başardıysam Galatasaray'da başardım. On yıldır buradayım ve kulüp, genelde yeri doldurulabilecek olan isimleri gönderiyor.

"Uruguay'a geri dönebilirim"

Uruguay'a geri dönebilirim. Her zaman burada emekli olmaktan mutluluk duyacağımı söyledim. Burada kaldığım 2 ay boyunca bana ve aileme büyük saygı gösterdiler. Ancak burada kimsenin yerini almak istemem. Gelişmekte olan genç ve yetenekli bir oyuncunun önünü Muslera'nın kesmesine izin veremem" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler