Fernando Muslera, Fenerbahçe derbisinde kalede! Messi detayı

Cüneyt Muharremoğlu
09.12.2022 - 10:56 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 11:05

Son dakika haberi... Uruguay'dan gelen açıklama FIFA'nın soruşturma açtığı Galatasaray kaptanı Fernando Muslera'nın Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağı sorusunu netleştirdi.

Fernando Muslera, Fenerbahçe derbisinde kalede! Messi detayı

AJANSSPOR HABER

FIFA'nın Uruguay -Gana maçı sonrasında yaşananlar için soruşturma açtığı 4 futbolcudan biri olan Galatasaray kaptanı Fernando Muslera'nın Fenerbahçe derbisinde alabileceği ceza nedeniyle oynamama ihtimali tartışılıyor. Uruguay, 4 futbolcuyu savunması için Lionel Messi'nin avukatı olarak bilinen Ariel Reck'i tuttu.

4 futbolcu için büyük tehlike

Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Uruguay'da aralarında Fernando Muslera'nın da bulunduğu 4 futbolcu için büyük bir tehlike bulunuyor. Alman hakem Daniel Siebert'e saldırdığı gerekçeyle FIFA Disiplin Komitesi, Uruguay Futbol Federasyonu, Fernando Muslera, Edinson Cavani, Jose Gimenez ve Diego Godin hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Uruguaylı futbolcular neyle suçlanıyor?

4 futbolcu, FIFA Disiplin Talimatı'nın 11. maddesi (saldırgan davranış ve fair play ilkelerinin ihlali), 12. maddesi (oyuncuların ve yetkililerin görevi kötüye kullanması) ve 13. maddesi (Ayrımcılık) nedeniyle suçlanıyor. 

İlgini Çekebilir
Uruguay'da disiplin korkusu! Muslera da yanabilir
Habere Git

Bireysel ceza alırlarsa kulüp takımları etkilenecek

Oyuncular, eğer bireysel ceza alırsa bu sadece Uruguay Milli Takımı'nı değil forma giydikleri kulüpleri da etkileyecek. Yani olasi bir ceza durumunda Muslera'nın Galatasaray kalesini korumama ihtimali bulunuyor. 

Muslera'yı Messi'nin avukatı savunacak

Uruguay Futbol Federasyonu, FIFA yargılaması için Lionel Messi'nin avukatı olarak bilinen Ariel Reck'i tuttu. Avukat Reck, 2017'de Şili maçında hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle üç maç men cezası alan Arjantinli Lionel Messi'nin cezasının kalkmasını sağlamıştı. Uruguay, 10 gün içinde savunması verecek.

Uruguay Futbol Federasyonu: Karar 3 ay sonra...

Uruguay Federasyonu Başkan Yardımcısı Gaston Tealdi, yaptığı açıklamada "FIFA bize soruşturmayı bildirdiği anda Reck'le anlaştık. O da hemen çalışmaya başladı. Bize uygulayacakları yaptırım biraz zaman alacak, Uruguay, Dünya Kupası'nda olmadığı için karar aşaması daha da uzun sürecek. Bir ay, iki ay, hatta üç ay bile sürebilir" dedi.

İlgini Çekebilir
Ooo KİMler son 16'da! Uruguay'ı evine gönderdi
Habere Git

Muslera, Fenerbahçe maçında sahada ama... 

Bu açıklama, Galatasaray'ı bir nebze olsun rahatlattı. FIFA'nın kararının 8 Ocak'taki Fenerbahçe derbisine yetişmesi beklenmiyor. Böylece Kadıköy'deki maçta Fernando Muslera oynayabilecek. Ancak, oyuncunun bireysel ceza alırsa, o tarihten itibaren Galatasaray kalesini korumama ihtimalı bulunuyor.

Uruguay -Gana maçında yaşananlar

2 Aralık'ta yapılan maçta Uruguay, Gana'yı 2-0 yenmesine rağmen averajla Güney Kore'nin gerisinde kalarak Dünya Kupası'na veda etti. Maç sonu Uruguaylı Fernando Muslera, Edinson Cavani, Jose Gimenez ve Diego Godin, taraflı yönetim gösterdiği gerekçesiyle Alman hakem Daniel Siebert'e tepki göstererek fiziki müdahalede bulundu.

Siebert, Almanya'ya döndü

Hakem Siebert, Uruguay-Gana maçından sonra FIFA tarafından ülkesine gönderildi. 38 yaşıdaki Alman hakem Bild'e yaptığı açıklamada, gönderilmesinin Uruguay-Gana maçıyla ilgisi olmadığını iddia ederek "Turnuva benim için bitti. Dünya Kupası'nda bir maç yöneterek hedefime ulaştım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler