Fernando Muslera şaştı kaldı!

20.12.2017 - 14:28 | Son Güncellenme: 20.12.2017 - 14:28

Fernando Muslera şaştı kaldı!

2011-2012 sezonunun başında Lazio'dan Galatasaray'a geldi Uruguaylı kaleci Fernando Muslera...

Sarı kırmızılı takımla birçok başarılara imza attı ve takımın en önemli parçası haline geldi.
Taraftarlar da tecrübeli kaleciyi bağrına bastı ve aralarında sıkı bir bağ oluştu.
Galatasaray'ın efsane kadrosunda yer alan Brezilyalı eski kaleci Claudio Taffarel'in kaleci antrenör olmasıyla yıldızı daha da parladı.
Sarı kırmızılılarda 7. sezonunu geçiren 31 yaşındaki file bekçisi, bu süre zarfında Galatasaray'da birçok teknik adam değişikliğine şahit oldu. Hepsinin de ayrı hikayesi vardı.
İşte Muslera'nın Galatasaray'da gördüğü teknik adam değişiklikleri...

FATİH TERİM (2011-2013)

19.05.2011 tarihinde o zamanın Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim'le anlaştıklarını açıklamıştı. Muslera da Ağustos ayında Galatasaray kadrosuna dahil edildi. İmparator ile 2 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan sarı kırmızılılar, 2013-14 sezonunun başında olaylı bir şekilde Terim'le yollarını ayırdı.
Terim, Galatasaray'dan gönderildiği haberini idmanda almıştı. O sıralar TFF, tecrübeli teknik adamı milli takımın başına getirmiş, daha sonrasında Fatih Terim'in sarı kırmızılılar sözleşme uzatmaması nedeniyle çıkan çatlak sesler sonrası Fatih Terim'in görevine son verilmişti.

ROBERTO MANCINI (2013-2014)

Fatih Terim Galatasaray'ın başındayken Ünal Aysal kendi otelinde Mancini ile görüşmüştü. Terim'le yolların ayrılmasının ardından Galatasaray'ın başına İtalyan teknik adam geçti. Muslera da İtalyanca bilmesiyle nedeniyle Mancini ile iyi anlaştı. Sarı kırmızılılarda tartışılsa da ligi Fenerbahçe'nin arkasında 2. sırada tamamladı. İtalyan teknik adamla sezon sonunda yollar ayrıldı.

CESARE PRANDELLİ (2014)

Mancini'nin gitmesinin ardından başkan Ünal Aysal, takıma yine bir İtalyan teknik adam olan Cesare Prandelli'yi getirdi. Roma, Fiorentina ve İtalya Milli Takımı'nı çalıştıran Prandelli'nin Galatasaray macerası kısa sürdü. Ligde alınan Trabzonspor yenilgisinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde de Anderlecht maçından mağlubiyetle ayrılmasının ardından topun ağzına gelmiş ve yeni başkan Duygun Yarsuvat ve yönetim kurulunun verdiği kararla Prandelli'yle yollar ayrılmıştı.

HAMZA HAMZAOĞLU (2014-2015)

İtalyan teknik adam Prandelli'nin takımdan gönderilmesinden sonra Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'ın teknik patronu oldu. Galatasaray'ın eski futbolcusu da olan Hamzaoğlu ile sarı kırmızılılar o sezon 3 kulvarda da başarı sağladı ve tüm kupaları kazanarak müzesine götürdü.
Bir sonraki sezonda alınan kötü sonuçlar sonrası 11. hafta sonrasında, Mayıs ayında göreve gelen Dursun Özbek ve yönetimi tarafından Hamzaoğlu'nun görevine son verildi.

MUSTAFA DENİZLİ (2015-2016)

Dursun Özbek, kısa sürede Mustafa Denizli'yle görüşerek kurt hocayı ikna etti ve takımın başına getirdi. Denizli de sarı kırmızılılara çare olamadı ve sezonun ortasında Denizli ile de yollar ayrıldı.

ORHAN ATİK (2015-2016)

Mustafa Denizli'nin ayrılmasından sonra göreve kısa süreliğine A2 Takım Antrenörü Orhan Atik geldi. Atik, daha sonra görevi Jan Olde Riekerink'e teslim etti.

JAN OLDE RIEKERINK (2016-2017)

Mustafa Denizli'nin gitmesinin ardından oluşan boşluğu Galatasaray, alt yapı sorumlusu olarak gelen Hollandalı Jan Olde Riekerink'le doldurdu. Sarı kırmızılılar, Riekerink yönetiminde o sezonu 6. sırada tamamladı. Bir sonraki sezona da Özbek ve yönetimi Hollandalı teknik adamla başlamaya karar verdi. Camiada Riekerink'le devam edilmesine büyük tepkiler geldi. Sezonun ikinci yarısının başında Hollandalı teknik adamla da yollar ayrıldı.

IGOR TUDOR

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Riekerink'in yerine Kardemir Karabükspor'un başında olan Hırvat teknik adam Tudor takımın başına getirildi. Geliş şekli çok tartışılsa sarı kırmızılılar sezonu 4. sırada tamamladı.
Sonraki sezon için ise farklı bir Galatasaray kuruldu. Gomis, Fernando, Belhanda, Feghouli gibi birçok yıldızı kadrosuna katan Cim Bom, UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Östersunds'a elendi. Bu durum sonrası Tudor bir kez daha tartışılsa da ligde alınan galibiyetler sonrası 'Takım oturdu' algısı oluştu. Ancak son haftalarda alınan kötü sonuçlar ve son haftada alınan Yeni Malatyaspor malubiyeti, Hırvat teknik adamın ipini çekti.

BONUS: CLAUDIO TAFFAREL

Galatasaray'a Fatih Terim'le birlikte geldi. İmparatorla yollar ayrılsa da takımda kaldı. sırasıyla Mancini, Prandelli, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli ve Riekerink'le çalıştı. Daha sonra Brezilya'dan milli takım kaleci antrenörlüğü teklifi alınca ülkesinin yolunu tuttu.

Muslera, 7. sezonunu geçirdiği Galatasaray'da toplamda 8 farklı teknik adamla çalıştı. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler