"Kariyerimi Galatasaray'da bitirmek istiyorum"

27.08.2020 - 20:04 | Son Güncellenme: 27.08.2020 - 20:15

Galatasaray forması giyen Fernando Muslera, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Muslera, sahalara dönüşü ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

"Kariyerimi Galatasaray'da bitirmek istiyorum"

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Uruguaylı kaleci sahalara dönüşü ile ilgili olarak, "Her şey biyolojik ilerlemeye bağlı durumda. Aynı sakatlığı yaşayan diğer oyunculara baktığımızda az çok 6 aylık bir süre içerisinde iyileştiklerini görüyoruz. Kesin bir süre vermek zor çünkü her şey kendimi nasıl hissedeceğime bağlı olacak. Gerçek şu ki; o anları nasıl geçireceğimi bilemedim. Çok fazla bir acı hissetmedim. O anda neler olduğunu biliyordum. O kadar acı hissetmedim ama sonrasında zaman geçince bir kırık oluştuğunu anladım.

Oynayamamak üzüntü verdi. Ambulansın sahaya geç gelmesi normal bir durum değildi. Bana olan şey bu oyunda komplike bir durum. Sahada bu kadar uzun süre tedavi görmek bana üzüntü verdi" şeklinde konuştu.

"Kariyerimi Galatasaray'da bitirmek istiyorum"

Kariyerini Galatasaray'da bitirmek istediğini söyleyen Muslera, "Türkiye'de 10 yıl yaşayacağımı ve Galatasaray'da 10 yıl oynayacağımı tahmin etmezdim. Kulüp ile kimyamız birbirine son derece uydu. Birlikte çok sayıda kupa kazandık. Kendisini evinde hisseden, başka bir yöne gitmek istemeyen bir oyuncuyum.

Bunu hiçbir zaman hayal edemezdim ama burada olmaktan ve Galatasaray'la birçok şey elde etmekten dolayı mutluyum ve gururluyum. Diğer kulüpler tarafından saygı ve sevgi görmek de beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Kariyerimi Galatasaray'da bitirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Teknik direktör Fatih Terim hakkında gelen soruya cevap veren 34 yaşındaki kaleci, "Fatih Terim gibi önemli bir teknik direktörün beni takım için önemli bir oyuncu olarak nitelendirmesi gurur verici. Bu, büyük bir gurur.

Şurası kesin ki, bununla ilgili tek faktör ben değilim. Başka durumlar da bizi etkiledi sonuçta. Bu durumdan başka dersler de çıkardık. Kişisel olarak Fatih Terim'den takım için önemli bir oyuncu olduğuma dair böyle bir şey duymak beni çok mutlu etti" dedi.

"Seyircisiz maçlar diğer takımları da olumsuz etkiledi"

Pandemi sebebiyle ligin seyircisiz oynanması hakkında yorum yapan Muslera, "Yalnızca Galatasaray'ı değil diğer takımları da olumsuz etkiledi. Türk futbolu fantastik bir seyirci kitlesine sahip. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü ve bu ligde yer alan her takımın taraftarı Türk futbolunun farklı, heyecanlı ve tutkulu olmasını sağlıyor.

Ligi bir şekilde seyircisiz olarak bitirmek zorundaydık ama taraftar olmadan da futbol çok bir şey ifade etmiyor. Eminim ki ligde oynayan diğer oyuncular da böyle düşünüyordur" şeklinde konuştu.

"Okan çok karakterli bir kaleci"

Okan Kocuk'un performansını değerlendiren Muslera, "Galatasaray tarihi boyunca önemli kalecilere sahip oldu. Herkes onları hatırlayacaktır. Okan gerçekten iyi ve genç bir kaleci. Bursa'dan takıma katıldı. Orada 1 sezon boyunca iyi bir şekilde kaleyi korumuştu. Çok karakterli bir kaleci. Bizim pozisyonumuz için gerçekten de oynamak çok önemli" dedi.

Antrenörlük hakkında da yorum yapan deneyimli kaleci, "Bu, çok kolay bir şey değil. Kaleci olarak 34 yaşındayım ve halen genç olarak gösteriliyorum. Daha uzun yıllar oynamak isterim. Fatih Terim ve Galatasaray ile olan sağlam ilişkimiz, bu tip şeylerin daha kolay konuşulmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Arda, Galatasaray'ın bir evladı"

Galatasaray'ın yeni transferi Arda Turan hakkında gelen soruya cevap veren file bekçisi, "Arda, benim için her şey demek. Arda, Galatasaray'ın bir evladı. Kulübün bir efsanesi. 2 büyük takımda forma giyebilmek için yurt dışına gitti. Bütün takım arkadaşları lider özellikli oyunculardı.

Bu, Galatasaray'da hem saha içi hem saha dışında önemli katkılar sağlayacaktır. Evine geri döndüğü için oldukça mutluyuz. Takım için maksimumunu verecektir" dedi.

Sezonun en güzel maçı hangisi?

Fernando Muslera, 2019-2020 sezonundaki en güzel maçın Fenerbahçe ile oynanan karşılaşma olduğunu söyledi.

Muslera bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"En güzel maçımız Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız maçtı. Aynı zamanda bir derbi maçıydı ve Galatasaray, uzun bir süredir rakibini orada mağlup edemiyordu. Bence en iyi maçımızdı. En kötü maçlarımız ise ikinci yarının sonlarında oynanan 7 maçtı. Pandemi sonrası durumu kurtaramadık ve olumsuz biçimde etkilendik."

"Fatih Terim, takım için çok güvenli bir kişilik"

Teknik direktör Fatih Terim hakkında konuşan deneyimli kaleci, "Bu konu hakkında daha önce birçok kez konuştum. Fatih Terim, takım için çok güvenli bir kişilik. Sadece futbol düzeyinde değil saha dışında da çok bilen, anlayışlı ve Türkiye içinde çok saygı duyulan bir isim. Onunla çalışmaktan ve onunla olan güzel ilişkimizden ötürü mutluyum. Önemli bir isim. Bugüne dek birçok şey başardı. Kulübümüzün değerlerini bütünüyle yansıtan bir kişi" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler