Fernando: "Ndiaye gibi bir oyuncu ile oynadığım için..."

27.10.2017 - 16:55 | Son Güncellenme: 27.10.2017 - 16:55

Fernando: "Ndiaye gibi bir oyuncu ile oynadığım için..."

AJANSSPOR - Galatasaray'ın bu sezon dikkat çeken isimlerinden olan Fernando, beIN Sports'a konuştu.

Brezilyalı yıldızın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Yapmamız gereken..."

"Takım çok iyi durumda. Zaten başlangıçtan bu yana aldığımız galibiyetler de bunu gösteriyor. 9 maçta 7 galibiyet aldık ve şu an iyi bir durumdayız. Yapmamız gereken bu zamana kadar ortaya koyduğumuz oyunu bundan sonraya da taşıyabilmek."

"Kazanmak istiyorduk ama..."

Bursaspor ve Karabük maçları

"İki maçta da zor anlar oldu. Takım ruhu için iyi galibiyetler aldık. Son dakikalara bırakmamamız lazım."

Fenerbahçe derbisi

"Derbi ile ilgili zaten bilgi sahibiydik. Maçta da mükemmel bir atmosfer vardı. Biz de kazanmak istiyorduk ama başaramadık. Kötü oynadığımızı da söylemem. Kontrol bizdeydi. Serdar'ın sakatlığından sonra sistem tamamen değişti. İlk yarının sonları Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçti. İkinci yarı yine oynadık. Belhanda kırmızı kart görünce ise dengeler yine değişti."

"Maicon ile oynamak çok büyük avantaj"

"Başarının sırrı tamamen çalışmak. Hafta boyunca çok iyi çalışıyoruz. Bu böyle olunca da güzel sonuçlar alıyoruz. Odaklandığımız tek şey sezon sonu gelecek şampiyonluk.

Maicon ile oynamak çok büyük avantaj. O beni, ben de onu çok iyi tanıyorum. Maicon çok iyi bir stoper. Oyun kurarken bizi rahatlatıyor. Bu da orta saha olarak bizim olarak avantaj oluyor. Ofansif olarak da attığı önemli goler var. Umarım da o gollerin devamı gelir."

"Takımın inanılmaz mütevazi oluşu..."

"Yeni kurulan takımlarda alışma süreci olabilir ama bizde olmadı. Takımın inanılmaz mütevazı oluşu ve hocayı dinlemesi güzel şeyler.

19 yaşında kariyerimde farklı şeyler yaşadım. Bir anda kış olan bir yere gittim. Oynamaya başladıkça da o zorlukları çabuk atlamaya başladım. 

Manchester United maçında çok mükemmel performansı ortaya koydum. Kariyerimdeki çok özel maçlardan biridir. Bu nedenle bana 'Ahtapot' lakabı taktılar."

"Türkçe öğrenmeye başladım"

"Ndiaye gibi bir oyuncu ile oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Türkiye Ligi'ni bilen ve inanılmaz mücadele ediyor. Elinizde olan takım ve karakter çok önemli. Herkesin hocasını dinlemesi ve onu yerine getirmesi gerekiyor. Çalışmak ve takım ruhu başarılar için çok önemli. Tudor'un çok zeki bir hoca olduğunu düşünüyorum. Bizi de çok iyi çalıştırdığını düşünüyorum. Taktiksel ve çalışma anlamında mükemmel bir hoca olduğunu söyleyebilirim.

Tam bir aile babasıyım. Eşimle ailemle zaman geçirmek bana çok keyif veriyor. Diğer taraftan daTürkçe öğrenmeye başladım."

"Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray"

"Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray ve böyle büyük bir kulüpten teklif aldığınız zaman kabul etmeniz gerekir. Galatasaray taraftarı fantastik bir taraftar grubu. Bizim on ikinci adamımız diyebilirm. Rakiplerin güçlü olduklarını görebiliyorum. Bize karşı oynayan takımlar kontra atak oynuyor ama Premier Lig ile kıyaslarsanız tabii ki altında ama olumlu bir yönde diye düşünüyorum."

"Feghouli, Selçuk ve Garry Rodrigues'e..."

"Genelde bana söylenen Trabzonspor deplasmanının zor olduğu yönünde. Kesinlikli 3 puanla ayrılmalıyız. Çok kaliteli bir takım var. Feghouli, Selçuk ve Garry Rodrigues'e karşı oynamak gerçekten zor."

Senin için hazırladığımız haberler