Santos, İstanbukspor maçı sonrası konuştu: ''3 puandan memnunum ama...''

Orhan Gülek
25.02.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 21:54

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk olduğu İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş'ta Fernando Santos, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Santos, İstanbukspor maçı sonrası konuştu: ''3 puandan memnunum ama...''

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda teknik direktör Fernando Santos, karşılaşmanın ardından alınan 3 puanı değerlendirdi.

"Toplarda yeteri kadar agresif değiliz"

İlk olarak takımını tebrik eden Santos, şu ifadeleri kullandı:

"Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim. Ama tabii ki bahsetmemiz gereken şeyler var. Rakibimiz kontratak oynayan bir takım. Biz İstanbulspor'a fazla kontratak şansı verdik. Takım olarak kompakt değildik. Takım boyu çok uzadı, top rakipteyken burada da bazı sıkıntılar yaşadık. Düzeltmemiz gereken şeyler var. 3-4 tane şey var. Mesela çok fazla top kaybediyoruz. Topu fazla ayağımızda tutmuyoruz. Topu daha fazla ayağımızda tutmamız lazım. Topu kaptıktan sonra çok rahat bir şekilde basit bir şekilde rakibe verdiğimiz durumlar oluyor. Bunları düzeltmemiz lazım. Aynı zamanda birebirlerde sahipsiz toplarda yeteri kadar agresif değiliz. Alamıyoruz onları bazen. Bazı oyuncularımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Bunlar önemliydi. İyi giden şeyler var ama daha iye götürmemiz gereken şeyler... Ama çalışacağız. Bugün rakibimiz bir gol bulsaydı işler sıkıntıya girebilirdi. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu ama düzeltmemiz gereken şeyler var."

"Orta seviyeli takım değiliz"

"Daha fazla topa sahip olmalıyız" diyen Santos, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Topa daha çok sahip olmalıyız. Bizi büyük takım yapan şey de bu, oyunu kontrol etmek ve topa sahip olmak. Orta seviyeli takımlar sürekli topun peşinde koşar, biz böyle değiliz. Orta seviyeli takım değiliz. Daha fazla topa sahip olmalıyız, bunu da çalışarak, oyuncularımızla konuşarak... Dediğim gibi az önce bu topa sahip olma, oyun ritmini belirleme bu konuları geliştireceğiz.

"Burada bir özgüven kaybı olabilir"

Oyuncuların performansına da değinen Santos, "Maçın bazı anlarında da sıkıntılar yaşadık bu konularda. Ama oyuncular idmanlarda bazen çok iyi şeyler gösterebiliyorlar ama maçta idmanda gösterdiklerini gösteremiyorlar. Burada bir özgüven kaybı olabilir, oyun karaktesi açısından bir sıkıntı olabilir. Bunların üzerine düşmemiz lazım. Antrenmandaki performansı maçta da görmemiz gerekiyor. Sadece Konyaspor'a karşı kupa maçımız var. Ondan sonra ondan sonraki maçları konuşuruz." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler