Fernando Santos: "Svensson bana 'Öldüm' dedi"

23.01.2024 - 22:27 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 00:05

Beşiktaş, Süper Lig'de Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Fernando Santos: "Svensson bana 'Öldüm' dedi"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 22'inci haftasında Beşiktaş, evinde Adana Demirspor'u konuk etti. 47'inci dakikada Adana Demirspor 10 kişi kalırken zorlu mücadele 0-0 berabere bitti. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos açıklamalarda bulundu.

"Maçın hakkı bizdi"

Fernando Santos, "Bugün oyunu kontrol ettik. Maçın hakkı bizdik. Çok fazla fırsat yakaladık. Bir türlü golü bulamadık. Defansif anlamda iyiydik. oyuncularım çok denedi ama gol olmadı. Gol atamadığınız zaman olmuyor. Rakibimizi kalemize uzak tuttuk. Denedik olmadı, çalışarak daha iyi olmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

"Geçen haftaya göre çok ilerleme kaydettik"

Geçen haftaki 4-0'lık Pendikspor yenilgisine de değinen Santos, "4-0 ve 3-0 kazandığımız maçlarda son iki maça göre daha az şans bulduk. Son iki maçta daha fazla şans bulduk. Pendik maçında defansif olarak kötüydük. Bu maçta defansif olarak iyiydik, hücum olarak şansları değerlendiremedik. Geçen haftaya göre çok ilerleme kaydettik" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Svensson: "Kırmızı karttan sonra 3 puan gelmeliydi"
Habere Git

"Svensson çıkmadan önce bana 'Öldüm' dedi"

Fernando Santos, "Bazı oyuncularımızın yorgunluğunu da görüyorum. Svensson 90'ıncı dakikada çıkmak zorunda kaldı. Hatta çıkmadan önce bana 'Öldüm' dedi. Semih çok uzun süredir oynuyor. 15 günde 5 maç oynadılar. Bu yorgunluk yapabiliyor. 15-16 oyuncuyla bu süreci yönetmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

"Rakibimiz 10 kişi iyi kapandı"

Santos, sözlerinin sonunda, "Şimdi kendimizi toparlayıp Pazar gününe hazırlanmak istiyoruz. Rakibimiz de 10 kişi iyi kapandı. Bazen de şansın yanınızda olması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"Transferde defansif anlamda oyuncu alacağız"

Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan ve sakatlık yaşayan oyuncular nedeniyle kadrolarının eksik olduğunun altını çizen Fernando Santos, şu görüşleri paylaştı:

"Elimizdeki oyunculara odaklanmak zorundayız. Transferde defansif anlamda oyuncu alacağız. Yeni oyuncular gelecek. Şu an oyuncu eksiğimiz var. Kadromuz yetersiz. Asla geçmişle ilgili konuşmam. Bu, benim tarzım değil. Bugüne ve geleceğe bakarım. Beşiktaş'ın hak ettiği şeyleri yapmak zorundayız. Beşiktaş, şampiyonluk kazanmak zorunda. Biraz zamana ihtiyacımız var. Doğru planları yapabilmek için doğru adımlar atmalıyız. Buradaki oyuncuları en üst seviyeye taşımak önemli. Bu yıl en üst seviyeye çıkmak için çabalayacağız ve elimizden geleni yapacağız."

"Serkan Emrecan Terzi gayet iyi oynadı"

Bu sezon tüm kulvarlarda 4. maçına çıkan genç oyuncu Serkan Emrecan Terzi'nin performansıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Santos, "İlk yarıda ofansif anlamda zorlandı. Yeni yeni oynadığı için zor olabiliyor. İkinci yarıda öz güvenli oynayarak hücuma da destek oldu. Gayet iyi oynadı. Performansından memnunum." ifadelerini kullandı.

"En büyük sorun takımın istikrarsızlığı"

Fernando Santos, Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu ve bu kültürü yaşatacak oyuncu grubuna ihtiyaçlarının bulunduğunu aktardı.

Siyah-beyazlı takımın bu sezon istikrarsız bir görüntü çizdiğini ifade eden Portekizli çalıştırıcı, "Beşiktaş, bu sezon çok gel-git yaşıyor. Stabil bir görüntü çizemiyor. En büyük sorun takımın istikrarsızlığı. Genç oyuncular çok kaliteli. Bazen gergin olabiliyorlar. 20 gün oldu buraya geleli. Büyük takımda oynamanın ne olduğunu iyi biliyorum. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bu kulüp kültürünü yaşatacak oyuncu grubuna ihtiyacımız var. Bazı oyuncularda Beşiktaş'ın büyüklüğünü anlayarak oynama konusunda eksiklik görüyorum. Onları geliştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu takım camia kadar yeterli seviyede büyük değil"

Santos, siyah-beyazlı futbol takımının kadro kalitesinin kulübün büyüklüğüyle aynı seviyede olmadığını belirtti.

Beşiktaş'ın çok büyük bir camia olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

"Asla bahane üretmeyi sevmem ama ortada bir gerçek var. Beşiktaş çok büyük bir camia. Bu takım ise camia kadar yeterli seviyede büyük değil. Bu bildiğimiz bir gerçek. Kadro kalitesi bu büyüklüğün seviyesinde değil. Başkanımız ve yönetim çok ciddi çalışıyor. Bu takımı, Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışır oyuncu seviyesine getireceğiz. Taraftarı da çok iyi anlıyorum. Kupa kazanmak istiyorlar ama yeniden yapılanma sürecinde çabalayacağız. Onlardan destek bekliyorum. İyi seviyeye gelmek için her şeyi yapıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler