Fernando'nun yerine 3 aday!

01.07.2019 - 09:26 | Son Güncellenme: 01.07.2019 - 12:26

Fernando'nun yerine 3 aday!

Galatasaray, Sevilla'nın Banega için takasta Fernando'yu istemesi üzerine Fabian Delph, Jean Michael Seri ve Rafinha Alcantara'yı transfer gündemine aldı.

Galatasaray cephesi de 1 sene sözleşmesi kalan ve geçen sezon çok istikrarlı oynamayan Brezilyalı futbolcunun ayrılmasına sıcak bakıyor. En azından bedelsiz elden gitmesi istenmiyor. 
Banega konusunda uygun bir bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlanmazsa, Fernando takasta kullanılacak. 6 numara bölgesindeki boşluğu doldurmak için ise Cim Bom’un A, B ve hatta C planı hazır. 

Aslan flörte geçti

Sarı-Kırmızılılar’da liste başı futbolcu Jean Michael Seri... Geçtiğimiz hafta İngiliz The Guardian’ın muhabiri Ed Aarons da Galatasaray-Seri flörtünü duyururken, Cim Bom bonservis bedeli çok yüksek olan Fildişili önliberoyu 1 seneliğine kiralamayı hedefliyor.
Seri de kümede düşen Fulham’dan ayrılmayı planlıyor. 27 yaşındaki Seri, oyunun özellikle savunma bölümünde inanılmaz başarılı.
İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, Manchester City’nin başarılı orta saha oyuncusu Fabian Delph ile Galatasaray’ın yakından ilgilendiğini belirtti. 
Bu transferi mümkün kılan nokta; 29 yaşındaki yıldızın düzenli oynayabileceği bir takıma gitmeyi hedeflemesi. Haberde, Manchester City’nin Atletico Madrid’ten Rodri’yi de alması durumunda, Delph’in takımdaki şansının iyice azalacağı vurgulandı. 
Delph konusunda en istekli kulüplerden birinin de Galatasaray olduğu belirtildi. İngilizler, Sarı- Kırmızılılar’ın resmi teklif yapmaya hazırlandığını duyurdu. 

Amacı düzenli oynamak

Geçen sezon Premier Lig’de 11 maçta forma giyen Delph, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Sarı-Kırmızılı formayı giymeye çok sıcak bakıyor. Delph’in amacı, önümüzdeki sezon düzenli oynayıp, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere Milli Takımı’nın kadrosunda yer almak. 
1 yıl sözleşmesi kalan İngiliz futbolcuya Manchester City’nin de ayrılık sürecinde kolaylık sağlayacağı belirtildi.
Galatasaray, Banega’nın yanına en az onun kadar kaliteli bir futbolcu alacak. Seri ve Delph’in yanı sıra gündemdeki diğer bir oyuncu Rafinha Alcantara... Barcelona’nın Brezilyalı orta sahası, geçen sezon 8 maça çıktı. 
Sezonun ikinci bölümünde geçirdiği sakatlık nedeniyle formasından uzak kaldı. Avrupa’da pek çok talibi bulunan Rafinha’yı en çok isteyen kulüplerden biri Valencia. 

Sakatlığı sorun...

Eğer Galatasaray Rafinha transferinde masaya oturma kararı alırsa, La Liga ekibiyle yarışacak gibi gözüküyor. Tam anlamıyla çift yönlü merkez orta saha oyuncusu olan Rafinha’nın en dikkat çeken özelliği ise çalışkanlığı... 
Rafinha’nın Galatasaray’ın oyun kalitesini üst seviyeye çekeceğini düşünen Fatih Terim, sadece oyuncunun sağlık durumunu düşünüyor. 

İkinci yarıda hiç forma giyemeyen 26 yaşındaki Brezilyalı ile ilgili detaylı bir araştırma yapılacak. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler