Ferrari, Formula 1'den çekiliyor mu?

23.04.2020 - 16:25 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 16:49

Ferrari, Formula 1'den çekiliyor mu?

Tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüsü, etkilerini Formula 1 üzerinde de göstermiş ve yarış yönetimine yeni kararlar almaya zorlamıştı. Sezonun açılış tarihinin ertelenmesi, ilk 9 yarışın ertelenmesi ve bütçe sınırlamaları bunlara sadece birkaç örnek.

Formula 1 takımları geçtiğimiz dönem 2021'de uygulanacak bütçe sınırlamasının oranını belirlemiş ve bütçelerini 175 milyon dolarda tutmak için anlaşmışlardı. Ancak tüm dünyada salgın hastalığın yayılması ve buna bağlı olarak işlerin, yarışların ertelenmeye başlamasıyla takımlar birçok gelirden mahrum kaldı. Bu gelirleri alamayan ve ekonomik anlamda kendilerini korumak isteyen takımlar anlaştıkları toplam takım bütçesi oranını indirmek ve toplam 175 milyon dolardan anlaştıkları bütçeyi 145 milyon euroya indirmek için görüşmelere başladı.

"Rakamlar daha da aşağı düşerse..."

The Guardian gazetesine konuşan takım patronu Mattia Binotto, takımların toplam bütçesini 145 milyon doların altında sınırlanırsa, Formula 1'den çekilebileceklerini açıkladı. Binotto: "Sezon başında anlaşılan 145 milyon dolarlık bütçe sınırı, bizim için zaten yeni ve zorlu bir talep. Takımımızda çalışan personelleri düşündüğümüz zaman bu bütçe çoğu insanın işini kaybetmesi demek. Eğer bu rakam daha da aşağı düşerse, yarış dna'mız için diğer seçeneklere bakmak zorunda kalmak istemeyiz. COVID-19 salgını nedeniyle dünyanın ve bizlerin zor bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Ancak acele bir tepki vermek şu an için mantıklı değil. Çünkü tüm sonuçları net bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

Ferrari yönetimi suskunluğunu bozdu!

Takım patronu Mattia Binotto'nun açıklamalarının ardından Ferrari, tüm dünyada şok etkisi yaratan açıklama hakkında takım patronlarının sarf ettiği sözlere açıklık getirdi. Yapılan açıklamaya göre: "Takım patronumuz Mattia Binotto'nun yaptığı açıklamalara bir açıklık getirmek istiyoruz. O hiçbir zaman Ferrari'nin Formula 1'den ayrılacağından bahsetmedi. Tam tersine takımın yarışma yapısını ortaya çıkarması için F1'de yarışması dışında, başka opsiyonlar arayacağı bir duruma düşmemesini istediğini söyledi. Böyle bir yanlış anlaşılma Binotto'dan değil, yanıltıcı makale başlığından kaynaklanıyor" sözlerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler