Ferrari, gelecekten umutlu

06.11.2020 - 17:12 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 17:13

Formula 1 Ferrari takımının son zamanlardaki kötü performansı gündemde sıcaklığını korurken, takım patronu Mattia Binotto bomba açıklamarda bulundu. Mattia Binotto'nun açıklamaları ne, 2021 Formula 1 sezonu için ne düşünüyor? İşte detaylar...

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

2020 Formula 1'de sezona kötü bir başlangıç yaparak 103 puanla 6.sırada bulunan Ferrari takımı, 2021 ve 2022 sezonu için sıkı hazırlık içinde. Scuderia Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Sky Italia'ya verdiği demeçte gelecek sezon yeni bir motorla, bu yılı telafi edebileceklerini ifade etti.

Binotto: Yeni motordan umutluyum

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu durumun kendilerini çok etkilediğini ifade eden Ferrari takım patronu Mattia Binotto, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

"2021 ve 2022 için güç ünitesi tarafında büyük yatırımlar yaptık. Şu anda ki motorda güç eksikliği, kesinlikle Leclerc ve Vettel'in performansını üzerinde en büyük etkiye sahip olan faktörlerden biri. Önümüzdeki sezon yepyeni bir motor kullanacağız. Test tezgahında aldığımız sonuçlar, performans ve dayanıklılık açısından umut verici görünüyor. "

"Bu sezonu unutmak istiyorum"

"Sezon başında SF1000 ile ilgili pek çok kusur tespit ettik ama pandemi nedeniyle istediğimiz geliştirmeleri yapamadık. Ancak yeni sezonda büyük bir adım atacağımızı biliyorum. Bu yüzden bu sezonu unutmak istiyorum " dedi.

F1'de Ferrari ile şampiyon olan pilotlar

Alberto Ascari
Juan Manuel Fangio
Mike Hawthorn
Phill Hill
John Surtees
Niki Lauda
Michael Schumacher
Kimi Raikkonen

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler