Ferrari güncellemelerle geliyor! Hedef Zandvoort...

20.08.2024 - 21:04 | Son Güncellenme: 20.08.2024 - 21:12

Formula 1'de yaz arasının sonuna gelindi ve sezonun 15. yarışı Hollanda'nın Zandvoort şehrinde düzenlenecek. Ferrari ise güncellemeyle geliyor. Detaylar.

Ferrari güncellemelerle geliyor! Hedef Zandvoort...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de 2024 sezonunun yaz arası bu hafta sonu ile birlikte sona eriyor. Sezonun 15. yarışı, Hollanda'nın Zandvoort şehrinde koşulacak.

Ferrari, McLaren ve Mercedes'in gerisinde kaldı

Sezon başında Red Bull'un ana rakibi olarak Ferrari görülüyordu ama İtalyan ekip, McLaren ve Mercedes'in oldukça gerisinde kaldı. Son zamanlarda iyi bir ivme kazanan Mercedes, son 4 yarışın üçünü kazandı ve kıymetli puanları hanesine yazdırmayı bildi. McLaren ise griddeki en hızlı araç olarak nitelendiriliyor.

Ferrari güncelleme getiriyor

Diego Tondi'nin yönettiği aerodinami departmanı, SF-24'ün arka tarafında dengesizliğe yol açan, aracın davranışlarını kötüleştiren ve limitte gitmeyi zorlaştıran bölgeyi tespit etti. Bu kapsamda beklentilerle uyuşan bazı sonuçlar elde etmek için araçta çeşitli değişiklikler yapıyor. Bu kapsamda bu hafta sonu gerçekleştirilecek Zandvoort yarışına bazı yeni aerodinamik parçalar getirilecek. Bu aerodinamik paketin, takımın ihtiyaç duyduğu aerodinamik yere basma gücünü sağlaması umut ediliyor.

Ferrari'nin 2024 sezonu

Bu sezon Charles Leclerc ve Carlos Sainz ile yarış zaferi elde eden Ferrari, markalar sıralamasında topladığı 345 puan ile Red Bull ve McLaren'in arkasında 3. sırada yer aldı. Son 5 yarışta topladığı az puanlarla McLaren'e geçilen Tifosiler, 4. sıradaki Mercedes'in topladığı 266 puan ile 3. sıradaki yerleri için kırmızı alarm verdi. Ferrari takımı, getirecekleri güncellemelerin simülasyonda iyi bir sonuç verdiğini ve sezonun geri kalanında da performansı üst seviyeye taşıyacaklarından emin.

Senin için hazırladığımız haberler