Ferrari, Juventus ve Fiat'ın sahibi Agnelli ailesinin mal varlığına el konulacak: 75 milyon...

25.09.2024 - 12:39 | Son Güncellenme: 25.09.2024 - 13:14

Yıllardır miras kavgalarıyla gündeme gelen Agnelli ailesinin 75 milyon Euro'luk servetine el konulmasına karar verildi. Karar, Ferrari ve Juventus futbol kulübünün sahibi John Elkann ile kardeşleri Lapo ve Ginevra Elkann'ı da ilgilendiriyor.

Ferrari, Juventus ve Fiat'ın sahibi Agnelli ailesinin mal varlığına el konulacak: 75 milyon...

AJANSSPOR - HABER

Agnelli ailesi yeni bir skandal ile gündeme geldi. İtalya'da bir mahkeme, vergi kaçakçılığı ve gerçek serveti gizleme suçlamaları nedeniyle ailenin varislerinin 75 milyon Euro'luk mal varlığına el konulmasına karar verdi.

Agnelli 'Aile servetinin bir kısmı saklanıyor' dedi

Agnelli ailesindeki miras krizi Fiat'ın kurucu Gianni Angelli'nin 2003'te hayatını kaybetmesi ile başladı. Agnelli ölmeden önce kızı Margherita'nın üç çocuğundan birini varisi olarak gösterdi. Margherita Agnelli ise çocuklarını servetine el koymakla suçladı. Olayı yargıya taşıyan Agnelli 1.2 milyon Euro karşılığında şirketteki hisse payından vazgeçme kararında geri adım attı. Agnelli ayrıca aile servetinin bir kısmının da kendisinden saklandığını ileri sürdü.

"Aileyi ikiye böldü"

Margherita Agnelli'nin oğlu Lapo ise annesinin iddiaları için "Aileyi ikiye böldü" demişti. 2004'te ise Margherita Agnelli'nin annesi Marella Caracciolo, aile şirketi Dicembre'yi üç torununa devretti ancak 2019'daki ölümü miras kavgasının daha da büyümesine neden oldu. Margherita Agnelli, annesinin Alzheimer hastası olduğunu ve devretme kararının İtalyan yasalarına aykırı olduğunu öne sürdü.

İlgini Çekebilir
Kenan Yıldız attı, Juventus Devler Ligi'ne 3 puanla başladı!
Habere Git

Milyonlarca Euro'luk vergi ödenmedi

İtalyan polisi ise Agnelli ailesindeki mal anlaşmazlığı nedeniyle aile üyelerine ait bazı bilgisayarlara el koydu ve incele başlattı. Agnelli ailesi için yapılan incelemede ise milyonlarca Euro değerinde verginin ödenmediği tespit edildi. Elkann kardeşlerin avukatları ise söz konusu vergilerin İtalya dışındaki mülklerle ilgili olduğunu İtalya yasalarına tabi olmadığını iddia etti.

Senin için hazırladığımız haberler