"Ferrari olmasa da olur!"

24.04.2020 - 16:15 | Son Güncellenme: 24.04.2020 - 16:20

"Ferrari olmasa da olur!"

Geçtiğimiz günlerde Ferrari takım patronu Mattia Binotto, The Guardian gaetesine verdiği demeçte bütçe sınırlamaları hakkında konuşmuş ve sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Koronavirüsün, Formula 1 üzerindeki etkilerini her geçen gün daha fazla hissettirdiği günlerde kırmızıların takım patronu Binotto, bütçe sınırlaması oranlarının daha fazla aşşağıya çekilmesi durumunda takımı Ferrari'nin zor durumda kalacağını ve Formula 1 organizasyonundan ayrılabileceğinin sinyalini vermişti.

Ancak birkaç saat sonra İtalyan ekip Ferrari'nin yaptığı resmi açıklama da Formula 1'den çekilmek gibi bir niyetlerinin olmadığı, takım patronlarının verdiği demeçleri yayınlayan gazetenin insanları yanılttığını ileri sürmüştü.

"Eskisi gibi devam edersek..."

Ferrari'nin organizasyondan çekilme ihtimali ortalıkta konuşurken bir diğer Formula 1 takımlarından McLaren patronu Zak Brown, kırmızıları topa tuttu. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs günlerinde Ferrari'nin tutumundan şikayetçi olan Brown: "Formula 1'in şu an bulunduğumuz durum içerisinde eski alışkanlıklarını devam ettirmesi hepimizi zor bir sürece sokacaktır. Bu şekilde devam edersek, ileriyi düşündüğümüzde sadece bu olanlar yüzünden bile hayatta kalamayız. Mattia'nın öne sürdüğü yorumlar gerçeği yansıtmıyor, kendileriyle çelişiyor ve gerçek olduğunu düşündüğüm şeyi doğru bir şekilde ortaya koymuyor." açıklamalarında bulundu.

"Bütün takımlar kar elde etmiyor!"

Herkesin durumunun Ferrari takımıyla bir olmadığını hatırlatan patron: "Formula 1'de bulunan bütün takımlar bu organizasyondan büyük miktarda kar etmiyor. Bu organizasyonlara katılan takımların buraya kar elde etmeyi düşünerek geldiğini düşünmüyorum. Her takımın Formula 1'de olması için farklı bir nedeni var. Bazıları sponsor, bazıları araçları ve bazıları da diğer endüstrilerine değer katmak için burada"

"Formula 1, Ferrari olmasa da hayatta kalır"

McLaren Patronu Brown: "Ayrılmalarını istemem. Ancak bununla birlikte sporun griddeki diğer 18 araç ile de hayatta kalabileceğini düşünüyorum. Ferrari takımının desteklediği iki takıma (Alfa Romeo ve Haas) destek olabilecek başka isimlerde var. Ben 16 takımın sınır olduğunu, en fazla 18 takımla organizasyonun gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden onlar olmasa da haytta kalabiliriz. Ancak yine de kalmalarını isterim. Onlarla bu organizasyon daha da güzelleşiyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler