Ferrari pilotlarının son üç senesi! Leclerc - Sainz...

Furkan Sönmez
12.04.2024 - 17:59 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 18:09

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin başarılı pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz'ın takım arkadaşı oldukları günden bugüne olan başarılarını topladık. Detaylar.

Ferrari pilotlarının son üç senesi! Leclerc - Sainz...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin başarılı pilotlarından Charles Leclerc ve Carlos Sainz, 2021 yılından bugüne takım arkadaşı olarak kırmızı tulumla mücadele ediyor. Bu iki pilotun beraber çıktıkları 70 yarışta aldıkları başarıları sizler için derledik. 

Pole sayısında fark büyük

Ferrari pilotlarının sıralama turlarında elde ettikler pole pozisyonu sayılarında gözle görülür bir fark mevcut. Monakolu pilot Charles Leclerc, Sainz ile takım arkadaşı olduğu günden bugüne 16 kez pole pozisyonunu kazanan pilot oldu. 

Carlos Sainz ise Leclerc'den 11 pole pozisyonu daha az alarak toplamda 5 kez pole pozisyonunu kazandı.

Alınan podyum sayılarında fark: 1

3 sezondur Ferrari pilotluğunu üstlenen bu iki takım arkadaşı, birbirleriyle takım arkadaşı olduktan bu yana toplamda 39 kez podyumda yer aldı. Alınan 39 podyumun 20'sini Charles Leclerc alırken, 19'unu ise İspanyol pilot Carlos Sainz aldı.

Galibiyet sayılarında eşitler

Kariyerinde 5 yarış galibiyeti bulunan Charles Leclerc, Carlos Sainz ile takım arkadaşı olduğunda 5 zaferinin 3'ünü almayı başardı. Carlos Sainz ise bu sezon Avustralya GP'sinin kazanarak galibiyet sayısını 3'e çıkardı ve Monakolu pilotla galibiyet sayılarını eşitlemeyi başardı.

Son üç yılda toplamda 732 puan toplayan Leclerc, en çok puanı takımına getiren pilot olurken Carlos Sainz ise 665,5 puan toplamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler